Khamis~31032011~2.12ptg

Setelah sekian lama saya cari lagu Rindu Bukan Teman,akhirnya hari ni saya dapat jugak.Alhamdulillah.

Lagu sapa ni? Ni adalah lagu nyanyian Nur Ernie Shahirah Zakri,juara Bintang RTM 2009...jujurnya saya tak pernah tgk BRTM season ni.Cuma saya ada dengar soseh2 pasal pesertanya melalui radio & baca paper.

Rindu Bukan Teman membawa cerita mengenai perasaan rindu yang sebenarnya menyakitkan & penderitaan.Kira rindu yang amat sangat la.Dicipta oleh Azlan Abu Hassan dan lirik oleh Ad Samad,this song is very suite to her voice.Tahniah,Rindu Bukan Teman dah masuk pencalonan Muzik Muzik 26...


Tapi since lagu ni dok ulang2 kat Muzikfm,saya terus jatuh cinta.Kebetulan pulak,jiwa saya memang ballad taste.So lagu ni mmg menangkap minat saya.Vokal Ernie mmg ok & merdu.Saya tak expect umur Ernie baru 17 mase die menang BRTM 2009 sbb suara die matang.

Back to the title,saya ada tulis due versi ERNIE kan? Ok,Ernie Shahirah ni juara BTRM.Tapi Ernie Shaheerah yang kedua tu lak atau nama penuhnya Nurul Ernie Shaheerah Zulkifli adalah penyanyi utama untuk lagu 1 Malaysia & Malaysia Inovatif.Totally two very different Ernies.

Ernie Shaheerah bernaung bawah label Sound And Music Design Academy (SMDA) Limkokwing University.So sape2 yang selalu tgk TV & perasan lagu 1 Malaysia tu,ni lah empunya suara.Dia baru je launch album pertamanya,My Only One pada 3 Mac 2011 kat Hard Rock Cafe KL.Albumnya berharga RM 14.90 mengandungi 3 lagu iaitu My Only One, Semalam Kan Hilang & Fairytale (mandarin)...

To both Ernies,smoga kalian berjaya dalam karier...teruskan usaha...:)

Yang pertama ku bukakan mata

Dari pejam ku yang tiada lena

Bayang majahmu menyentak

Jantungku sehingga berdegup kencang

Oh sakitnya

Yang terakhir ku pejamkan mata
Tika beradu di pentas lena
Bayang wajahmu berkunjung
Berdenyut resahku menanti malam tiada hujung

Kerinduan bukan teman
Yang mendamai perasaan dikala sepi
Rindu bukan teman
Yang merawat duka dikala kau berjauhan

Yang teratas dilaras kalbuku
Di dalam celik ataupun lena
Ku impi kita kembali
Dipersatukan bertentangan mata
Seharusnya

(kerinduan bukan teman)
Yang mendamai perasaan dikala sepi
Rindu bukan teman
Yang merawat duka dikala kau berjauhan

Kerinduan membara
Menjadi dendam yang tak daya ku pujuk ragam
Lalu berpusar bagai ribut
Yang melanda di jiwa

Kerinduan bukan teman
Yang mendamai perasaan dikala sepi
Rindu bukan teman
Yang merawat duka dikala kau berjauhan

(kerinduan bukan teman)
Yang mendamai perasaan dikala sepi
Rindu bukan teman
Yang merawat duka dikala kau berjauhan

Dikala kau berjauhan
Dikala kau berjauhan



I’m losing my mind
Every time you come near
My heart skips a beat
Every time you hold me
I never felt this feeling never felt this way before
You’re the only one that makes me feel what I feel now

I’m wishing you know
That I could feel what you feel
Ain’t gonna hold back no more
Coz I love you and this I’m gonna let you know
That you will always be the one that I want

CHORUS
You’re the reason i can fly
Because of you i touch the sky
Know, my baby coz
You’re my only one
No one knows me like you do
In my heart my feelings true
Know, my baby coz
You’re my only one

I’m losing my mind
Every time you come near
My heart skips a beat
Every time you hold me
Coz I love you and this I’m gonna let you know
You’re the only one that makes me feel what I feel now

CHORUS

BRIDGE
You are the reason I believe in love
You are the reason behind my laughter
You give me strength to dream everyday
You’re my only one and this I promise you

CHORUS



Tuesday, March 22, 2011

WO BU PEI~I'm Not Worthy (Jay Chou)

Selasa~22Mac2011~6.09ptg


My tears almost falling down each time i listen to this song. Nothing else i could do,be patient & keep waiting.I will not write this if it's not really touch me.

P/s: dear, don't worry.i'm not begging your attention because of this.i understand u.deep inside,i just miss u.miss u so much & scared to tell u.that's all.




Zhe gan jue yi jin dui - This feeling is not right anymore
Wo nu li zai wan hui - I tried hard to retrieve
Yi xie xie ying gai ti tie de de gan jue wo mei gei - A bit feeling of care that I didn't give
Ni de zui xu de yuan wang hen bei wei - The many wish from your lips is very petty and low
Zai tuo xie shi wo hu lue - I neglected to compromise it
Ni bu guo yao ren pei - However you want some company
a zhe gan jue yi jing bu dui - ahh, This feeling is not right anymore
Wo zui hou cai liao jie - I'm the last to understand
Yi ye ye bu ren fan yue de qing jie - Looking through the pages of circumstances which cannot be endured
Ni hao lei - You're so tired
Ni mo bei wei wo diao guo ci lei - You have silently cried behind my back for so many times
Duo qiao sui - So shallow
er wo xin sui ni shou zui ni de mei - Yet my heart breaks and you accepted my sin, your beauty
Wo bu pei - I'm not worthy


Monday, March 21, 2011

Pasar Malam Kuala Lumpur List

Isnin~21Mac2011~4.27ptg


Huuu~heheh kdg2 ade sesetengah petang sy sesat merate & kadang2 lupe kt mane ada pasar mlm.Maklum la,nk beli brg dapur...nk masak katekn.Untuk panduan diri sndri & readers gak,ni listnye....

Monday
Seksyen 1 Wangsa Maju
Taman Len Seng, Cheras
Jalan Air Panas, Setapak
Kampung Kerinchi, Bangsar (I)
Sentul Pasar Dalam 4B (depan SJKC)
Jalan Kangsar Off Jalan Ipoh
Desa Pandan, Kampung Pandan
Taman Miharja Fasa II
Taman Koop Polis Fasa 2
Taman Sri Sinar, Segambut
Taman Sri Murni
Kuchai Entreprenuer Park
Taman Lensen, Cheras
Kg. Baru Ampang

AU2 Keramat (Flat Colombia)

Tuesday
Taman Desa Bakti, Selayang
Kampung Kasippillay Off Jalan Ipoh
Rumah Pangsa Razak Mansion
Jalan Bangsawan, Bandar Tun Razak
Taman Datuk Senu, Sentul
Rumah Pangsa Gombak 1A
Taman Kok Lian, Segambut
Kampung Pasir Lama Off Jalan Klang Lama
Rumah Panjang 1A, Jinjang
Taman Pertama, Cheras
Jalan Chemur, Pekeliling
Taman Sri Petaling, Sungai Besi
Jalan Ayer Bah, Setapak
Taman Intan Baiduri, Kepong
Jalan 133 Kepong
Jalan 25/56, Keramat Wangsa
Seri Petaling, Kuala Lumpur
Pandan Jaya, Cheras
Taman Pertama, Cheras


Wednesday
Taman Desa Petaling
Kuchai Enterprenurs Park
Jalan Kolam Air Off Jalan Ipoh
Rumah Pangsa Sri Melaka, Cheras
Jalan K, Taman Batu, Segambut
Taman Connaught, Cheras
Taman Beringin, Jinjang
Kampung Malaysia Tambahan, Sungai Besi
Kuaters Hospital Kuala Lumpur
Pantai Dalam, Bangsar
Jalan Wira, Kampung Pandan
Jalan Gempita, Salak Selatan
Seksyen 10, Wangsa Maju
Rumah Pangsa Sri Pahang, Bangsar
Jalan 2A/146, Desa Tasek, Sg Besi
Jalan Batu 2, Taman Batu Muda

Thursday
Jalan Ikan Emas, Cheras
Jalan Berhala, Brickfield
Jalan Hujan Emas, OUG
Taman Sri Rampai, Setapak
PKNS, Jalan Kuching
Jalan Kas-Kas, Taman Cheras
Kampung Haji Abdullah Hukum, Bangsar
Taman Sri Sentosa, Klang Lama
Pasar Malam Awam Bandar Tun Razak
Jalan 4/146, Bandar Tasek Selatan
Jalan A1/6, Taman Setapak Indah
Oversea United Garden (OUG)
Taman Tayton View, Cheras
Taman Ehsan, Kepong
Pandan Jaya, Cheras
Taman Cahaya, Ampang

Taman Melawati
Taman Sri Angsana, Kampung Pandan Dalam (bawah flyover MRR2)

Friday
Taman Melati, Gombak
Taman Desa Off Jalan Klang Lama
Taman Mastiara, Segambut
Jalan Sibu 6, Taman Wahyu
Taman Segar, Cheras
Taman Kok Doh, Segambut
Taman Sri Endah, Sungai Besi
Jalan Ang Seng, Brickfield
Bandar Baru Sentul (sebelah SK BBS)
Kampung Cheras Baru, Cheras
Kg Kerinchi, Bangsar (J)
Jalan 20/2A, Taman Wilayah Selayang
Jalan 31/10A, Taman Perindustrian IKS
Sri Endah, Seri Petaling
Taman Desa,JKL
Pandan Indah, Cheras
Taman Putra, Ampang


Saturday
Taman Bukit Anggerik, Cheras
Lorong Tuanku Abdul Rahman
Jalan Udang Siar, Segambut
Pekan Sungai Besi
AU2 Keramat
Jalan Rejang, Setapak Jaya
Jalan Kelab, Jinjang
Taman Sungai Besi
Taman Miharja Fasa 1
Jalan Lazat, Happy Garden
Pantai Dalam, Bangsar
Taman Midah, Cheras
Taman Sri Bintang, Kepong
Taman Koop Polis Fasa 1
Pasar Malam Awam Bandar Tun Razak
Happy Garden
Taman Midah, Cheras
Taman Bukit Maluri Kepong
Taman Melur Ampang

Taman Melawati

Sunday
Titikaya, Jinjang
Jalan Semarak, Setapak
Taman Maluri, Cheras
Jalan Selesa, Happy Garden
Jalan Telawi Bangsar
Taman Bukit Maluri, Kepong
Taman Tun Dr. Ismail
Jalan Mergastua, Kepong
Jalan Kelapa Gading, Segambut
Rumah Pangsa Sri Selangor, San Peng
Taman Sri Kuching, off Jalan Ipoh
Happy Garden
Bangsar
Taman Maluri, Cheras
Kepong (near the KTM station)
Taman Putra. Ampang


Khamis~17Mac2011~12.26tghri

Semalam mak bagitau, anak buah saya yang bongsu umur 16 tahun tu balik.Katenye balik berurut belakang.Tak sangka penyakit tu menurun kat dia.Ingatkan biasa je.

Setakat yang saya cari,penyakit ni dipanggil Skoliosis.Dulu kami perasan anak buah nombor dua umur 19 tahun tu,tulang belakang dia melengkung.Kalau dia berdiri betul pun,dia tetap nampak senget.Ini tak lucu ye.Saya selalu tergeleng kepala & termenangis tengok keadaan dia.Saya risau kalau dia sakit.Tak nak sape2 pun dalam famili saya yang sakit.

Masa wat checkup tahun lepas,katenye dah lebih 50% tulang dia bengkok tapi saya tak pasti dia sakit atau tak.Rasanya dia pernah cakap keadaan tu wat dia makin tak selesa.Arwah nenek saya pun alami benda yang sama tapi dia tak alami apa-apa kesakitan.Tapi sekiranya tak dirawat,bimbang nanti ianya akan menganggu fungsi jantung, paru-paru dan sistem pernafasan.

Mungkin tak lama lagi,anak buah saya ni akan jalani pembedahan untuk betulkan struktur tulang belakang dia.Saya pun masih samar-samar tentang keadaan dia skang.Hopefully dia selamat.Saya pasti belanja pembedahan tidaklah menjadi beban,yang penting dia sihat seperti orang lain.Kesian anak buah saya.

Cuma nasib adik dia je belum tahu lagi.Lebih elok dari sekarang kami cari cara untuk merawat adik supaya tak jadi macam kakak dia.Kesian mak abah dia.

Few weeks ago pun,anak buah saya yang sulung ni cedera mata sebab contact lens sampai kena admit masuk hospital & jumpa pakar.Pasni saya rasa,dia kena avoid pakai lens.Pakai spek jela,sebab dia ni kadang-kadang lupa yang dia dah terlalu lama pakai lens dalam sehari tuh.

Saya Alhamdulillah sihat.Cuma mak pernah perasan,dia kata saya punya backbone pun bengkok.Tapi serius,saya tak nak pikir.Trauma dibuatnya...

Anak-anak buah maksu,mungkin korang tak baca entri maksu ni.Tapi lepas nek cakap condition Kak Ngah semalam,maksu selalu terpikir & risau.Maksu sayang korang semua.Kita membesar bersama-sama.Tak da beza jaoh pun antara kita.

Jaga diri,jaga kesihatan semua.Belajar elok2,perjalanan hidup korang masih panjang.Jangan hampakan kami semua ye...




Khamis~10Mac2011~

Hey guys.hari ni Hikayat Merong Mahawangsa: The Malay Chronicles.Jom kita serbu pawagam ramai2.If tak dapat jadi first day audience pun,tgk la hari laen ye...(mcm saya)...

Nah...ni The Memories Remain by Anuar Zain...




i can see the sadness in your eyes
and every teardrops that you cry
i hope you know
it's hard to let you go

the time is here i have to say goodbye
i laid my life i've seen the light
i hope you know
it's hard to let you go

i swear to be the shadow by your side
to be the shining star to light
the darkness of your night
i will survive

in the end
as i cross the line of life and then
i find my way back in your heart again
and i promise i will stay
forever and a day

the memories remain...


Tuesday, March 8, 2011

Kad Jemputan Kahwin~Walimatul Urus

Selasa~8Mac2011~4.04ptg

Kompang dipalu pengantin malu.Selamat pengantin baru.Duduk bersanding atas pelamin.Pak pak bum bum...dulu saya main kompang kat majlis org,skg ni saya tunggu org main kompang kat majlis saya lak...

Huiiii~jeng jeng jeng.Saya kahwin? Yesss memang saya akan kahwin.insyaallah.insyaallah.ada jalannya.heheh..tukar topik jap.

Pagi td saya went thru fb kawan sekelas sy mase kat Limkokwing dulu iaitu Kak Seha yang dah nak jadi isteri org weekend ni (12 Mac 2011).Waahhh tahniah Kak Seha (bulatkan mate senyum selebar2nya)...dalam ati memikior gak bile agknye turn saya nak inai merah di jari kan kan kan? Sabau Sha sabau...akan tiba masanye nanti.Owkayh saya saje je nk hectic sket.
*kengkawan LUCT esp kls DBRTV silalah hadirkan diri ke Segamat ye.mane yg free tu g lah....:)

So saya pun tetiba la berangan la kira costing wat kad kahwin.warna,jumlah nk tempah,bila nak tempah,sape yg nak diberi,design due2 blah pihak (jimat katenye)...hehehe...
Nama yg bakal bergandingan dgn nama saya dlm kad kahwin? Heheh...biarlah rahsia.Err err err...

Saya belek2 website designer kad kahwin ni...Kanda Dan Dinda namenye.ape yg saye cari? Saya saje tgk hargenye.boleh la tahan murah.untuk ape mahal2 kan? Lain la saya anak datuk seri ke tan sri ke? pengsan saya kalau sekeping kad pn dah rm1.20 ke atas.

Ha saya pilih yg 36sen je.eh lebih2 lak saya ni...alah saje nk brangan.Dan seterusnye saya berangan nak beli baju siap2...pastu ley mintak cousin saya Kak Diana from Diana Gallery design & jahitkan.hehehe...begitu lak ye.then bile dah tibe hari bhgia,takde la bajet overflow lak tak gitu? Sume dah ready katenye.
* Saje tunjuk gambo baju...biru!

* Pelamin biru...baby blue or turquoise?

Tak takut ke nanti design outdated? oh tak kisah...saya tak demand.cewwahhh...
Asalkan kad kahwin,baju,tema saya sume biru...haihhh biru aje (kate mak saya)...

Aik tadi kate nak kawen...bilenye? Ni nak gitau la ni...tapi bukan skrang la.2-3 tahun lagi mungkin? habis knp entri tu titlenye kontroverSIOT sgt? Saje nak kasi gempak.mane la tau pasni blog saya meletup vavavooom (eh over laks)...

p/s: dah2...jgn nk pcaye bulat2 trus.saya berangan je ni.saje tetibe pop out kt kapla.kihkihkih...


Isnin~7Mac2011~5.45ptg


Hikayat Merong Mahawangsa.Title ni mungkin agak janggal & tak menarik bg sesetengah org. Sebenarnya mase skolah dulu pun kita dah didedahkan dgn epik ni.Cume biaselah,ramai yg akan mggeliat kmlsn bile tibe bab history kan?

HMM mengisahkan (sepertimana yang disiarkan oleh sinemamalaysia.com) yang bermula sekitar tahun 120 apabila Empayar Rom dibawah pemerintahan Hadrian manakala Dinasti Han di negara China sedang memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.

Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.

Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda. Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?

Synopsis HMM in English


okayh~bg saya,HMM yg akan ditayangkan pada 10 Mac 2011 ni sgt menarik utk ditonton.Dah lama saya menanti filem ni,dan 3 hari lagi kite tgk ape reaksi & feedback kpd filem arahan Yusry Abd Halim ni.

Kenapa saya suke sgt nk tgk HMM? Ni pendapat peribadi saya & berasas sbg point untuk tarik audience ke pawagam...

a) Pengarah: Diarahkan oleh Yusry Abd Halim.
b) Pengaruh: KRU
c) Patriotisme: Sejarah & Epik
d) Pelakon: Stephen Rahman, Ummi Nazeera, Datuk Rahim Razali, Wan Hanafi Su,Khir Rahman, Jehan Miskin
e) Kesan Khas: CGI
f) Persamaan/Kebetulan: Macam filem Gladiator
h) Filem KRU studios tak pernah mengecewakan penonton
i) Saya menyokong filem tempatan.

Screening date HMM ni clashed lak dgn Rango & Mars Needs Mom.Tapi 1st priority dah tentu saya pilih HMM.Mesti!

Tentang faktor title, tak ada kurang pun dgn title sebab bagi saya title film ni jujur.Tak perlu belit2 atau cari title lain untuk tarik penonton.Sudah jelas & nyata title ni adalah gambaran sebenar utk filem ni.

Saya yakin filem HMM ni akan hit di kalangan mreka yg tahu meminati seni secara keseluruhannya & dah tentunya kpd peminat genre epik.Dah tentu HMM the real imagination & fact tanpa perlu byk ditokok tambah seperti filem cereka.In fact kita memang selalu disogok dgn 'kehebatan' propaganda & idea ciptaan dr barat,apakata kali ini dan seterusnya kita try layan & saksikan sendiri khbtn sbnr karya anak tempatan kita.Lagipun ni kan ttg tanah tumpah darah kita walaupun ianya penuh dgn watak mitos.

Jika China boleh berbangga dgn legasi kungfunya & barat pula dgn futuristiknya,kita ada lagenda & epik yang boleh diangkat menjadi khazanah berharga antarabangsa.

Tindakan KRU Studios menerbitkan filem berbajet besar mcm ni wajar dipuji kerana cetusan mcm ni bakal merintis produser lain untuk membuat perkara yang sama.tapi terpulang kepada kesedaran audiens kita juga sama ada masih berpegang kepada stigma yang sama atau mahu berubah mengangkat karya-karya tempatan.

Menarik HMM:
-Bajet lebih kurang RM 8j (filem termahal KRU Studios)
-Akan diedarkan ke 72 buah negara
-Sebanyak 3 buah bas penuh dgn pelakon tmbhn berbangsa India dibawa khas dari Kuantan ke Kuala Terengganu untuk salah satu scene Merong Mahawangsa bertarung di tengah gelanggang.
-2 ekor gajah dan 5 ekor kuda juga dibawa khas untuk babak di Goa.
-Pasukan lagak ngeri diimport khas dari Hong Kong (pasukan yg sama dgn Hellboy 2 & Rush Hour)
-Babak atas kapal di tgh2 laut adalah saat sukar utk Pengarah Yusry sbb beliau mabuk laut...
-burung garuda dalam cerita asal ditukar ke watak lanun

Barisan pelakon:
Stephen Rahman Hughes : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)
Umie Aida: Merong Mahawangsa's Mum


Jadi,saya seru anda semua beramai-ramai serbu pawagam 10 Mac ni tao.jgn lyn filem lain,harus lyn HMM dl...:)

Hikayat Merong Mahawangsa Akan Dinobatkan Di Pawagam 10 Mac 2011...
Jom Serbu Pawagam!



Isnin~7Mac2011~11.30pg

Picture perfect memories
Scattered all around the floor
Reaching for the phone 'cause
I can't fight it anymore

And I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one
I'm all alone
And I need you now
Said I wouldn't call
But I've lost all control
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now

Another shot of whiskey
Can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping
In the way you did before

And I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one
I'm a little drunk
And I need you now
Said I wouldn't call
But I've lost all control
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now

Whoa, whoa
Guess I'd rather hurt
Than feel nothing at all

It's a quarter after one
I'm all alone
And I need you now
And I said I wouldn't call
But I'm a little drunk
And I need you now

And I don't know how
I can do without
I just need you now
I just need you now

Oh baby, I need you now


yes.apabila kerinduan terang & nyata


Khamis~3Mac2011~11.20pg

Malam tadi,saya tgk Bersamamu lagi.Dan ini memang rutin saya setiap Rabu malam.Cume kali ni saya berkesempatan bercerita tentangnya dalam blog saya ni.Setiap hari rabu 9.30 malam,saya & keluarga mesti ternanti rancangan berbentuk kebajikan & kemasyarakatan ni.Sejak mula lagi program ni disiarkan (saya pun dah tak ingat untuk thun yg kberapa),saya jarang sekali miss.Hos pun dah bertukar ganti,banyak kawasan yg dah dilawati.

Penaja utama Bersamamu skrg adalh Syarikat Faiza dgn AEON Jusco.Dah byk airmata bgenang & jatuh mengenangkan nasib mreka yang amat daif & sedaya upaya berjuang untuk sesuap nasi.sudahlah dihimpit kemiskinan,ada yang menderita penyakit.

Mak & abah saya selalu kata
" Bersyukurlah dgn keadaan hidup skrg.walaupun tak mewah tapi kita masih boleh bersuka ria dan mengharungi hari dgn senang & tenang.Bayangkan kita ada kat tempat mreka,adakah kita mampu setabah mreka?"
Saya muhasabah diri.Adakala saya pun lupa & alpa.Tapi ni bukan alasan untuk saya bermalas-malasan dan membiarkan diri saya lupa diri saya yang sebenarnya.

Bila saya rasa diri saya susah & sakit,saya ingat balik yang masih ada orang tak ada tempat tinggal,pakaian,duit,kenderaan & kesihatan.Saya ada semuanya walaupun tak banyak.Ya Allah,berdosanya saya mengeluh atas nikmatmu.tak ada sebab untuk saya mengeluh tapi saya harus berusaha lebih baik.Itu lebih dituntut.

Teringat saya ada sorang kawan saya seolah2 menghina & mengejek program ni,saya rase sgt2 sedih & gram.Saya tak balas cuma berharap yang dia akan phm ape sebenarnya program ni disiarkan.

Katanya "isy...tak payah la buka bersamamu ni.saje je nak buat orang kesian & menangis"

Tapi takpelah,saya berharap pintu hati dia terbuka utk program ni.
Bersamamu disiarkan untuk meningkatkan keprihatinan masyarakat ttg segelintir org yg masih dihimpit dugaan hidup.Alhamdulillah dgn adenya program ni,hati kita dpt sentiasa diingatkan.Kalau tak,kita rabun dgn hakikat di sekeliling kita.Masih lagi leka & lupa.

Bersamamu adalah sebagai perantara antara masyarakat dgn golongan memerlukan.Dgn sifat2 kemanusiaan yang kita ada,kita dapat hulurkan sumbangan seikhlas hati.Maklum sajalah,nak pergi membantu secara langsung kita pun mempunyai byk kekangan drpd pelbagai segi.

Saya bukan artis.Kalau saya artis,mungkin ramai yang akan LIKE & COMMENT saya berderu2 kan? Tapi tak apalah,saya cuma dengan rela hati menjalankan tanggugjawab sosial saya.

Mane yang ada bace entri ni,saya bukan menunjuk baik atau promosi diri.
Tapi anggaplah ni sbg peringatan sesama kita.

p/s: saya bukan ejen atau berkepentingan peribadi.Kalau ada sesiapa nak hulurkan bantuan,terus saja ke akaun TV3 Bersamamu.

*salah sorang responden bersamamu
Adik Hakimi (Kelantan) sakit neuro fibro mutosis & kanser otak
NORMA MAHMOOD (ibu)
BSN: 03-100-41-00020830-4
*Bersamamu Rabu 2 Mac 2011

Tabung TV3 Bersamamu BSM: 5643 2412 9973 (maybank)

Pertanyaan atau maklumbalas: Email:bersamamu@tv3.com.my

Selasa~1Mac2011~6.28ptg


Adakala sesuatu yang jadi tu xlah seserius yang kita fikir...
Tapi mengalami sesuatu yang ada kemungkinan menjurus kpd yang serius,
tak mustahil buat kita rase down & tak keruan...

Walau camnepun,lalui semuanya dengan sabar & bsemuka dgn hakikat...
Jangan himpit fikiran dgn tlalu byk unsur negatif...
Insyaallah,terima positif setiap perkara & hasilnya dgn izinNya,akan positif juga....

Saya terfikir adakah saya sdg alami perkara buruk tu sampai saya menangis takut fikir masa depan.Benda belum jadi,ape gunanya saya bebankn dgn yg belum pasti.

Cari penyelesaian & jawapan kepada kesusahan yang dihadapi.
Memang tak dijangka nikmat hidup ditarik sedikit,tapi lapangkan dada.

Saya bersyukur.Saya masih ada peluang untuk membantu diri saya.
Terima kasih kepada mereka di sekeliling saya...:)

KATEGORI ENTRI

6 Perkara Boleh Buat Geram~ (1) Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan (1) Aku Sayang Semuanya~ (1) Angan-angan 2011 (1) Anuar Zain Afgan Ahmad Durrah (1) Anuar Zain~Sedetik Lebih (1) Apa Jawapannya ~ Vince Chong (1) Apalah Dayaku Ya Tuhan... (1) Awi Rafael-Pulanglah (Full BM) (1) Bazar Ramadhan KL (1) Berat Hati Menanggung~Perjalanan Menjadi Seorang Yang Lebih Matang (1) Bersabarlah...masih ada sinar di hujung jalan... (1) BERSAMAMU~hulurkan tangan ringankan beban (1) berubah~erry putra ft reen (1) Bila Rindu Bila Terasa Rindu? (1) C'Mon Lah...We Malaysian What. (1) Cerita Awal 2011 (1) Di Dalam Dilema (1) Diduakan Dirisik (1) Dunia Seni (26) Eason Chan oh Sam Lee Sheng Jie oh Bobby Au (1) Ernie Shahirah atau Ernie Shaheerah? Dua artis berbeza... (1) Few things happened in our life might let us fall aside... (1) Gadjet oh gadjet~ (1) Hantaran? (1) Hati Mengaduh~ (1) Hikayat Merong Mahawangsa-The Malay Chronicles~3 more days to go (1) Imbasan Kronologi Cinta~Vince Chong AF1 setelah setahun (190110-190111) (1) Impian Ke Cameron Highlands (1) Jangan Bilang Tidak~ (1) Kad Jemputan Kahwin~Walimatul Urus (1) Kata Hati (20) Kesakitan Ini Membelenggu (1) Kisah Zaman Kecik-kecik (1) Korean Autumn In My Heart (1) KRU (1) Kucing Di Mana-mana (1) Laksa: Between Food Poisoning And Addiction~ (1) Nasi Lemak (1) Need You Now~Lady Antebellum (1) nubhan~mata hati (1) Pahang Negeriku (1) Pam Tayar~get over my fearness (1) Pasar Malam Kuala Lumpur List (1) Petua Kurangkan Kentut Bisul Lebam Mata (1) Pssst~nak kongsi interest nehh... (1) Qua Anwary (2) Risaonye..... (1) Satay Station Kg Pandan (1) Saya Marah Tapi (1) Saya sukakan kedamaian~ (1) Saya Tahu Allah Sayang Saya (1) Sedetik Lebih English Version~The Memories Remain (1) Skoliosis (1) Sunburn (1) Terus bercinta (1) Teruskanlah by Agnes Monica (1) The Malay Chronicles: Bloodlines (Extended Trailer)-HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (1) Tips Jimat Petrol Dan Diesel (1) Tips Panduan (9) Ulasan Pengalaman (10) Walk Away~ (1) Walking along the beach~fuhhh besh (1) Westlife (1) Westlife Asia Tour In Malaysia Review (1) WO BU PEI~I'm Not Worthy (Jay Chou) (1) Zzati-Cinta Hanya Padamu (Review Lyric) (1)