Saturday, October 22, 2011

Kitty budak baik...

Sabtu~22Oktober2011~7.22pm

Nak naik rumah tadi,nampak si Kitty baring kat parking dkt dgn lif.Alahaii Kitty,knp baring tgh panas? Sy yg berdiri sekejap pun terjentat...

Sy bwk Kitty naik rumah,mcm hari tu.Byk dah kucing terbiar yg sy bwk naik rumah utk diberi mkn.ape slhnye hari ni mkn sdp kan? Kitty ade luke kat kaki & dada dia.berair dan berdarah...sy cume sapukan minyak gamat.

Lepas makan,Kitty pusing2 rumah & akhirnya tertidur kat alas kaki depan pintu bilik sy.syoknya tengok dia membuta.Kitty ni xbanyak ragam...dia tak melalak pun mase sy sapu ubat.Suara dia hanya kedengaran kalau saya dtg dkt nak belai dia.




Ni mase 18 Okt...mase first time sy jumpe Kitty.Sy bwk naik & bg Kitty mkn ikan bilis je.tp myb Kitty ni jns xmkn byk tp dia minum byk...comel kan?


Kitty follow sy merata tp herannya dia xlak makan...

22 Okt...sy jumpe Kitty lg.Kebetulan mmg ade wet food yg sy reserve utk kucing2 yg akan sy bwk naik kalau jumpe.Sepeket pro diet tu pun,Kitty cuma mkn separuh.maybe dia xselesa,dia selsema.

Selesai makan,Kitty membuta dpn pintu bilik sy.nampak tak luka Kitty?

Sian Kitty...mama cuma mampu sapu minyak gamat kat Kitty.mama tak mampu nak bela Kitty permanently atas sebab2 tertentu.Tapi percayalah,satu hari nanti mama akan jaga jugak kucing2 jalanan mcm Kitty.maafkan mama ye Kitty...

*Malam ni,sy akan lepaskan semula Kitty kat tempat sy jumpa tadi.Kalau Kitty jumpa org yg lg baik hati,sy sgt berbesar hati.Dan sy doakan Kitty dilindungi dari sbrg bahaya.Sy tetap berpuas hati dpt membantu sedaya mampu...

Jumaat~21Oktober2011~11.06pm

Hari ni,sy tercari-cari jugak kelibat Beby, Boboy, Bubu & Sri Devi di sekitar belakang ofis sy. Biasanya waktu pg,Boboy ade melepak kt atas penutup longkang tempat parking motor.Beby pulak,pantang nampak kelibat sy.Bubu,bru pg td sy nmpk dr jauh...iye,Bubu mengandung lg.Sri Devi pulak,biasala...jln2 cari bf.Dia memang comel.bulu bersih...

Keempat-empat nama tu adalah stray cats yg biase sy bagi mkn di blkg ofis.Kalau dulu sy bergilir-gilir dgn sorang ofismet bbangse India tp sejak dua bulan lps,sy yg akan memberi mkn kalau budak2 bulu tu dtg & bergesel pada sy.Dlm antara diorang,Sri Devi plg bernasib baik sbb stiap hari akan ade 'ayah' yg akn bg mkn...

Cuma,sejak kebelakangan ni...payah sungguh nk nampak diorang ni...xtau ke mana perginya.Rindu Beby...Boboy...Bubu...dtglah kat mama...mama dah beli makanan utk korang.



Ni Beby...bdk itam ni ank kepada Bubu.adik bradik Beby sume dah takde.sy pun xtau mane perginya.tinggal la Beby.Beby suke gesel kaki sy...kdg2 nmpk Beby kat kedai makan blkg ofis tu,sy sanggup dukung & bwk bg mkn kat parking moto.org kdai pgl sy mak kucing..gmbr ni sy amik mase Beby umo dlm due bln July lps.


Yg ibu kucing ni Sri Devi.ofismet sy bg name.Sri Devi mmg comel & bersih.mcm kucing org tp tak.dia pandai jg diri.heheh...tp si kecik ngn Sri Devi tu pun dah takde...;[


Yang ni Bubu, mak Beby...kitty kat blkg tu adik Beby...dah takde jugak...Skang ni Bubu mengandung lg.harap2 anak dia dpt survive kali ni...

Tapi....sy dah xlama kat ofis skang.lagi seminggu sy akan tukar kerja.apalah nasib ank2 bulu sy kat sini...sebak sy fikir sume ni.Sape nak kasi diorang mkn? Ade ke org tgk2 kan diorang nanti? yang paling penting,mcm mane lyanan org kat diorang? Sy akan rindukan budak2 ni...;[

"anak2 mama...mama dah tak dapat jage korang mcm biase dah lepas ni.Mama tak kisah korang kejar mama sampai pintu ofis.Tapi mama tak nak org lyn buruk2 kat korang...mama tak sanggup diorang marah korang sbb korang mtk makan...hari2 terakhir mama kat sini,mama rase mcm sebu.terfikir mase dpn korang...korang jage diri baik-baik.mama doakan semoga Allah sentiasa lindungi korang dari sbrg kesulitan.mama syg korang..."

Rabu~19102011~1.44pm

Konsert dah lama habis.hampir dua minggu Westlife meninggalkan kenangan yang cukup manis utk peminat2 Malaysia ANGAU.Sy yg pd mulanya cuba utk kawal kegilaan,akhirnya meletup jugak semangatnye...

Sape kate Westlife dah tak femes,dah takde? Masa mlm konsert tu,memang happening...smpai sy pun pening.Dgn security direction yang celaru sampai timbulkan perselisihan faham,payung yg hilang & tak boleh mkn dlm stadium...haihhh...memang menggugat kesabaran sbnrnye.tapi demi Westlife ku redah jua...hehehe

Sy sampai stadium dlm kul630ptg...mase tu dah agak ramai yg que & sy sgt cuak ok ! Cuak sbb tkt front seat kena kebas.memang btl kate bos sy,free seating ni kena rebut2 sikit...dia punya line sikit punya panjang daaa.letih nak smpai turn...


* Ni mase sy baru line up...pjg kn?

* Stage & depan stage tu tempat duduk paling mahal...premier seat...bertuahnye...:)

* Stadium Putra Bukit Jalil yang hampir penuh...:)
Peminat yang datang masa konsert tu memang enjoy habis.Penantian kami selama 9 tahun utk saksikan persembahan mereka secara live berbaloi.overall diorang punye performance memang superb !!! Wordless! Speechless! Excellently they did it..

Stadium gamat dgn sorakan dan pekikan peminat termasuklah sy.Lelaki ke prempuan ke dah sama naik...semua nyanyi sama2.Part yg sy suka bila diorang nyanyi Beautiful Tonight, medley 4 buah lagu, I'm Already There & You Raised Me Up...YRMU mmg buat peminat meremang bulu roma.Shane mintak peminat nyalakan torchlight, handphone, lightstick & lighter masing2.Suasana dlm stadium sgt cantik dgn cahaya2 yg seakan bintang2 kat langit...

Kegilaan sy ni xhabis malam tu je.tapi esoknya sy try tunggu diorang kat Hotel Hilton KL utk meet diorang depan2.malam after konsert tu saya xdapat pergi hotel sbb soknye keje.
Menunggu bfs ni memang menuntut kesabaran yang amat tinggi.Sy & sorang kawan lg sampai dlm kul 5 ptg dan hanya dapat tengok diorang kul 9 malam.4 jam menunggu.ade lagi yang sgt2 awal dr kitorang...fanatik kan?


* Mark tengah sibuk on phone...dgn Kevin mungkin?


* I'm so in love with Nicky...dia ni sporting habis.ringan mulut nk borak ngn peminat...:)

* My friend was get confused which 1 is Shane.dia tershoot org depan Shane yg pakai baju putih.so screenshot ni jadi penyelamat la.Kalau x,memang putih mate la sy hari tu...:) Kian je sy xsempat ambik sebab dia muncul unpredictable...:[

Perasaan sy mase nampak diorang? Agak terharu & macam xpercaya sebab sy minat diorang sejak kecik,membesar bersama alunan lagu2 mereka yg byk membangkitkan rasa cinta,kasih syg & persahabatan.Lagu mreka tiada yang berunsur kotor & provokasi.Kamu boleh dgr sendiri...

Mase tu,sy tidak fasih berbahasa Inggeris & lagu yg sy jadikan panduan ialah lagu If I Let You Go.sy translate lirik dia satu2.Minat sy bukan suka2.Bukan rupa semata2.

Muzik boyband dah kukuh bertapak di hati peminat.Tak perlu solekan tebal,tak perlu imej sinikal...Westlife dah berjaya bertapak dalam industri antarabangsa selama 13 tahun dgn muzik yg sejagat.Mereka membuktikan mereka 'We Could Be More Than Just Amazing'...

Notakaki: Lawat channel honey1681 di youtube utk search video rakaman sy smasa Westlife Gravity Tour In Malaysia 2011...:)

Setlist of the concert:

When You're Looking Like That
World Of Our Own
What Makes A man
Safe
Home
My Love
Beautiful Tonight
Hits Medley (Viva La Vida / Only Girl In The World/ Time of my life...Dirty Bit...Bad Romance)
Seasons In The Sun
You Raise me Up
Already There
I will Reach You
Flying Without Wings


Encore:
What About Now
Uptown Girl..

Khamis~06102011~2.16ptg

Well guys...it's been a month since saya tak update my blog ni.Ape ni? Saya dah mula malas ke? Well it's kinda...:P

Sedar tak sedar esok adalah hari yang paling saya tunggu since 30 Julai 2011.tunang? kahwin? risik? No no no...bukan.Esok adalah konsert Westlife Gravity Tour In Malaysia.heeee~ada nampak ini lebar punya senyummmm? :))))))))) haaaa...memang lah berbaloi penantian ni sebab mase kecik dulu mane nak cekau duet g konsert kan? Dah besar ade peluang ni,saya gunakan sebaik mungkin...

Nahh ni gambar baju yang saya akan pakai esok...tapi ni saya amik kat dalam a friend of mine punya instagram.yang mine tak sempat amik pic...


For info,westlife akan release diorang punya new single lighthouse 14 november 2011 ni.kat dalam youtube dah ade promo.tapi i'm waiting their official track.getting excited each days..Then they'll release their Greatest Hits album on 21st november.



How strong they're? their albums sold 44million units so far.beat it people...other boybands?

P/s: See ya tomorrow...:)

Friday, August 19, 2011

SAMBAL UDANG

Jumaat~19 Ogos 2011~2.28ptg


Tengahari semalam saya teringin nak makan sambal sotong untuk sahur.tengok dlm paper murah la lak sotong ari ni.Runner g tesco jap nak cari sotong.Malangnyaaa....sampai Tesco sotong pun dah habes.Malang rasanya...

Lalu depan bakery Tesco yang kat belah barang basah tu memang menusuk hidung.aihhh~puasa ni puasa.Disebabkan sotong takde,saya sebat je udang dalam 15 ekor.So lepas berbuka semalam sy terus siapkan sambal udang...

Bahan-bahan:
1. Udang sederhana (15 ekor-saya tak buang kulit+cuma buang janggut)
2. cili kering (11 tangkai-rebus dulu then tos)
3. bawang merah (5 ulas)
4. bawang putih (2 ulas)
5. air asam jawa(4 sudu besar)
6. garam & gula secukup rasa.
7. kicap (optional kalau nak bg gelap sikit dlm setitik)
8. petai (optional.kalau ade,lg sedap..:p)

Cara-caranye ye:
1. tumis cili kering,bwg merah & bwg putih yg dah dikisar bersama sampai pecah minyak.
2. masukkan garam,gula,air asam jawa & kicap...kacau sikit.
3. pastu,masukkan udang.kalau kering,tambah air...
4. biar sampai udang empuk.agak2 5 minit.
5. Kalau saya,saya tengok kepala udang agak2 mcm nak tanggal,kira ok la pada saya.
6. Kalau nak sambal basah,bykkan air & jgn masak sampai kering.
7. Siap.

* takde gambar.hihihi

Rabu~10 Ogos 2011~5.00ptg

Selamat petang.saya sebenarnya jarang nak bercerita hal peribadi dalam blog saya sebab saya rase blog saya bukan diari cuma satu jurnal tentang hal2 yang berlaku di sekeliling saya yang mungkin mendatangkan manfaat & berkongsi dgn org laen.So,cerita2 yang ada dalam blog saya ni kebanyakannya pasal artis.iyeke? Artis orang byk la...pasal artis saya pun ada juga.Tapi blog saya xlah sehebat blog hiburan & blog warna warni org lain.saya xpandai...;p


kadang2,ada orang bertanya saya kerja kat mana? Saya? saya nak jawab apa? Saya terus terang nanti org kata saya tunjuk2,saya lak tak pandai tipu.So saya pun cakap yang saya kerja dengan industri rakaman.reaksi mereka...
'best tak? mesti dapat jumpa artis kan?'
ok...itubiasa.tapi reaksi ni paling tak biasa
'musti banyak gaji kan?'...
oh sahabat,gaji awak lagi byk daripada saya.semuanya atas usaha awak.Saya bekerja di sini sebab saya minat.

realitinya,bila anda masuk ke dalam industri,populariti tidak menyebelahi anda pun sebab
anda akan rasa usaha anda berbaloi bile melihat kejayaan artis2 yang anda bekerjasama.itu yang saya rasa.itu saja.Saya tak tahu apa yang orang lain fikir.Kalau masuk untuk rase glemer,janganlah begitu...niat awak dah salah.Saya memang have fun dengan tanggungjawab saya....:)

Ini artis2 yang bernaung di bawah syarikat rakaman saya...NSR.

Nikita Willy
Artis Indonesia yang berlakon sinetron Safa & Marwah

Suhana Jasmy
Single: Cinta Pertama
Album: Cinta Pertama

Vince Chong
Album: Kronologi Cinta

Qua Anwary
Album: Kekasihku

Erry Putra
Album: Dalam pembikinan single terbaru

Selain tu,kami ade artis rap iaitu grup Aura 21.Diorang pun dalam pembikinan singles.Insyaallah saya akan introduce one day ya...:)

Selasa~2 Ogos~10.21pm



Gambar kat atas menunjukkan wajah saya yang girang bila berjaya dapatkan dua tiket ke Konsert Westlife Gravity Tour 2011 7 Oktober ni.haipp~ni bukan free tao.walaupun murah,tapi janji dapat tengok boyband kesayangan saya ni.Ada tiket lagi mahal sampai rm500 tp rasenye saya lak tak sanggup nk berhabis sebanyak tu...hehehe...asalkan saya dapat jumpa Shane Filan,Mark Feehily,Nicky Byrne & Kian Egan live kan? Oh sadly,my Brian dah lama tinggalkan band ni.sayangnyeeee~



Kerana bos saya wat saya cuak,on the 1st day saya dah dapatkan tiket ni.Siap bos suruh saya balik cepat sebab takut tiket habis.Wow~thanks bos...sangat sporting kan bos saya? Hehehe...

So,sape2 yang bace entry ni & teringin nak jumpa Westlife,sila jangan jeles.Sila dapatkan tiket anda sekarang kat mana2 kaunter Victoria Music,Rock Corner atau Guitar Store.Kalau nak dapatkan maklumat lanjut,sila rujuk post saya yang lepas...tengok flyers.


Selasa~27 Julai 2011~3.27ptg

Breaking news ! Macam tak caya je Westlife nak datang Malaysia lagi.Ni pun selepas 9 tahun.Kali terakhir diorang buat tour pun tahun 2002.mase tu saya baru umur 13 tahun.tapi saya dah kenal Westlife sejak 1998.yelah,diorang formed as a band pun sama tarikh ngan bday saya,3 Julai.hehehe...so bganda la happiness kan.

Owkayh~tak nak cakap banyak.Diorang datang 7hb October 2011 ni kat Putra Indoor Stadium Bukit Jalil jam 8.30 malam.Saya dah kemain gigil ni sebab takut tak dapat tiket.Memang agak lambat lagi.Tapi better dapatkan dulu sebelum kehabisan kan?

So,sesape yg memang fanatik & adore ngan Westlife ni sila la dapatkan tiket tao.Rujuk flyers kat bawah...:)




Tuesday, July 19, 2011

Apa Jawapannya ~ Vince Chong


Selasa~19 Julai 2011~

Lamenye tak update.jenguk2 tu ade tapi nk tulis2? Aiyakkk...hati dah byk bunge2 pun still takde idea.haaa kali ni sy nk buke cerita tentang ape yg sy tulis kat headline tu.

Korang knal Vince Chong? Sape2 yg follow AF since season 1,confirm ingat Vince sbb dia juara musim pertama.tak kenal jugak? ha meh sy tunjuk pic die.

dah kenal? bagus.suara Vince ni bagus tau.so sy nk present kt korang semua full MV 2nd track dlm album Kronologi Cinta iaitu Apa Jawapannya

MV ni simple je sbb gabungkan gambar2 untuk buat cover album Kronologi Cinta.so bila dah buat motion,nampak la mcm kita record tp byk keping jugak lah nk jadi 1 MV.
So silalah layan ye.Then jemput request lagu ni kat radio & moga dapat hits airplay ! :)


Thursday, June 30, 2011

He's The F Person..FAHRIN AHMAD.

Khamis~30 Jun 2011~5.40ptg

Hye hye hye...lamenye rase xupdate blog ni.Tak tau la xde passion nak update.Agaknye since my sis pinjam my baby Acer,rase mcm mls nk hadap pc kat ofis.



Okeh,slowly...saya update pasal Fahrin je k.dalam fb,sy selalu sebut The F Person.Fahrin lah gerangannye.Saya dah lama jadi peminat Fahrin tp bukanlah kipas susah mati die.Mak saya suka Fahrin sgt2 since saya couple dgn seseorang yg bernama F jugak.muke diorg ade iras2.

So bile ade chance jumpe Fahrin,apelagi saya tak lepaskn peluang la kan.Bertempat di Restoran Port Beringin,Bandar Baru Selayang kitorang fans2 Fahrin berkumpul.

Most of his fans dah tentu la pempuan kan.hehehe.fahrin ni boleh tahan la nyanyi & dia mesra alam.

Sekian.dah malas....;p

Wednesday, May 25, 2011

Result Exam Pegawai Kebudayaan???

Rabu~25Mei2011~1.36ptg


Dalam surat panggilan exam Pegawai Kebudayaan B27 aritu tulis result boleh tengok arini (25Mei2011)...tapi dari pagi saya check website SPA xde pun...huk3...ke saya yang tak pandai cari?

Surat panggilan pun dah kat celah mane mendarat pun saya kurang ingat...yaaaa mane ni? Ni yang buat konpius sama ade betul ke arini result keluar?

Saya cuak & kecut owkayh~tapi wat2 cool mcm xde ape2.Isy~macam mane la agaknye...mintak2 la dpt...heee~aminnnn....


* Rupe2nye result thread kuar tghri after lunch...alhamdulillah saya lulus.Cume tunggu nak g temuduga je...seronoknye.kne wat sehabis baik.mudah2an saya berjaya dapat position tu...:)

Isnin~23Mei2011~10.53pg

Sekarang kebanyakan org bila balik keje ptg isnin hingga khamis je dah tercangak depan TV sbb nk tengok Nora Elena.pun termasuk la saya sekali...hehehe...saya tak layan citer ni dari awal sebab terlupa padahal sy minat Siti Saleha...

1st day saya tengok,saya terkejut + teruja yang lagu Berubah nyanyian Erry Putra & Reen jadi OST Nora Elena.saya dengar lagu ni sebelum keluar jadi OST lg.Erry ada hantar promo disc kat ofis saya & bos saya pasang.Tapi masa tu saya betul2 xtau yg ni lagu Erry.saya ingatkan bos saya pasang radio.oh kesian saya...;p

Memang saya sangat suka lagu2 balada camni & lagu Erry & Reen ni menangkap selera telinga saya.Ok,untuk sesapa yang cari lirik Berubah,saya sertakan kat sini ye...

BERUBAH~Erry Putra ft Reen Rahim


Berikanku waktu untuk bersamamu meniti hari

Tak puas bagiku dan kau pun berlalu tinggalku sendiri

Kelam seluruh jiwaku...

Ku ingin benar bersama denganmu

Dan kau pun menjauh

Tiba-tiba kini kau telah berubah

Apakah salahku...

Kau yang ku kenali dan kini menjadi insan yang lain

Dulu kau berjanji kan hidup semati meniti hari

Semuanya telah berakhir...

Ku ingin benar bersama denganmu

Dan kau pun menjauh

Tiba-tiba kini kau telah berubah

Apakah salahku...

Oohh semuanya telah berakhir...oohh

Ku ingin benar bersama denganmu

Dan kau pun menjauh

Tiba-tiba kini kau telah berubah

Apakah salahku...

Oh kasih...

* one more version of Berubah...but i just love the original one yang kat atas tu.heheh


*bersama Shajiry & Erry di mjlis hari lahir DJ Lin Suriafm,Redbox Ria Sogo 30Dec2010

Isnin~16Mei2011~10.21pg

NUSAKU DARUL MAKMUR (PAHANG NEGERIKU) by RAZAK AHMAD

Komposer: Azmi Hamzah (semasa mengajar di SK Tanah Rata,Cameron Highland 1986-1991)

· Tempat kedua Pertandingan Mencipta Lagu Pahang 1991



Dipagari tanah tinggi dan lautan

Bebunga berseri menghiasi taman

Dilintasi Sungai Pahang yang ternama

Menyuburi kehijauan tanaman


Berbagai cabaran misteri kedamaian

Hutan Endau -Rompin dan Taman Negara

Membiru gelombang di Teluk Cempedak

Pulau Tioman penuh keasyikan


Berbagai bangsa aneka budaya

Bersatu usaha penuh setia

Berganding menuju arah cita-cita

Demi masa depan penuh gemilang


Kuantan pusat perancangan

Lipis bersejarah pahlawan terbilang

Pekan Bandar Diraja duli bersemayam

Memerintah watan penuh keadilan

Dirgahayu…


Tinggi Gunung Tahan kemuncak harapan

Tenang Tasik Chini kedamaian watan

Wahai anak nusa

Bukti kesetiaan

Oh kau negeriku Pahang Darul Makmur…



* saya selalu dengar lagu ni masa kecik2...terasa syahdu & sayu je rindukan negeri tanah tumpah darah saya.dengarlah...

Khamis~12 Mei 2011~12.35tghri


Setiap Selasa pukul 9 malam mesti dah tercangak depan TV...ape lagi,menunggu Shah Jaszle (saya sebut Shah Jazli) la kan.Dulu masa mula2 Asmara on air,saya macam pelik je nak layan sebab tajuk dia mcm skeptik sikit.Tapi once dah layan & tau jalan cerita,haa memang tak berkelip...tak ganjak dah.


Saya mula-mula minat ngan Shah Jaszle since dia berlakon crita Tari Tirana (sebab shooting kat Limkokwing kolej saya dulu...hehe)...tapi tak la addict mcm tgk Asmara ni.Then faktor lain saya suka tengok Asmara sebab ada Faralyna Idris...sebab? Dia comel & saya suka tengok cara dia berlakon.Sampaikan dia pakai blouse pun saya suka.Dalam Asmara,dia bawak watak Melati.Siapa Faralyna? Tengok bwh...yg perempuan tu tau...hehe

Skrg ni Asmara 2 dah msk pertengahan dah.Maklumlah,Zalia yang dah disangka mati rupa-rupanya masih hidup.Asmara lak masih & mmg sygkan Zalia walaupun dah kahwin dgn Melati.

Semua OST Asmara 2 menangkap selera telinga saya cam lagu:

Tak pernah ku fahami ertimu padaku

Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku

Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku


Surga Cinta (Adaband)

Terdiam hanya bisa diam

Dingin menyerang

Disekujur tubuhku

Layangkan mata menembus cahaya

Putih kilaunya

Meneduhkan Lamunan

Masih jelas terlihat
Pesona Ayumu
Masih jelas terasa
Getar dawai jiwamu
Ahaaa..

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua


Perlahan bawa semua tanya
Satu bersama
Langkah di taman ini
Terangkai bunga tanda
Cinta murni adanya
Tapi kekasihpun tiada
Muncul hapus rinduku
Ahaaaa


Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua
Dimana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang tanpa seorang pun yang akan memperduli

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua
Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Kan kurasa sepi meratapi malang tanpa dirinya




Satu persatu telahku hapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga


Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelahku bersenyum lelahku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati

Satu persatu telah ku hapus
Nada dan lagu yang dulu ku cipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda

Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang telah pergi
Harus berganti hati

Harusku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini lagi harus berganti…


Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
Kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untukku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untukku lakukannya
Kau tiba, di waktuku masih punyai cinta



Sinar mata hilang indah sinar
Bagai mengerti rasa
Dan suara
Pergi madah cinta
Namun apaku daya

Andai itu takdirmu
Ku dakap redha
Hingga membawa dia
Ke syurga dengan yang Esa
Di sini kan ku
Ku mohon padamu
Doa kau selalu ku setulus kalbu
Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Bisa adanya waktu

Berbicara tentang kisah kita
Tercipta penuh makna
Ku terima mungkin akhirnya
Jalani hidup kita

Ku sujud atas kasihmu
Beri petunjuk untukku
Ku percaya
Untuk terus berharap sehingga ku mampu


Berikanlah aku
Sesuatu yang meyakinkan
Sesuatu yang takkan hilang
Yang terbaik untuk diriku
Tuk hidupku

Hulurkan tanganmu
Berikan ku keyakinan
Hingga akhir nafasku
Bila sampainya waktu
Terindah

Hingga akhir nanti
Ku hargai semua ini
Yang terindah
Yang tercipta
Dalam hidupku
Kisah hidup ini
Hingga ke akhir nafasku
Kan menjadi sejarah
Dalam hidupku

Takkan kau fahami
Apa yang tersirat di hati
Masa pantas berlalu pergi
Kenangan kan tetap di hati
Di hargai

Suatu hari nanti
Detik waktu kan terhenti
Hingga akhir nafasku
Bila sampai nya waktu terindah


Ha semua video ni saya link kan aje sebab kalau nak letak semua lambat pulak nak upload & berat blog.So,layan la ye...:)

Saturday, May 7, 2011

Nikita Willy~Artis Baru NSR Malaysia

Sabtu~7 Mei 2011~12.53tghri

Sah sudah Nikita Willy,gadis berusia 16 tahun berasal dari Indonesia ini mengikat kontrak dgn syarikat rakaman New Southern Records sbg penyanyi di bawah naungan NSR.

Nikita Willy dikenali sebagai pelakon dan membintangi sinetron Safa & Marwah siaran Astro Prima.

Terkini,Nikita sedang meningkat naik dengan lagu nyanyiannya yang bertajuk Ku Tetap Menanti...

Ku Tetap Menanti


Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu
Berjuta pilihan disisiku
Takkan bisa mengantikanmu

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu menjadi yang terbaik
Dan masih menjadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu jadi yang terbaik
Dan masih jadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Penantian panjang

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya hanya untukku

Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti

Cintaku padamu..
Ku tetap menanti

Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu

Friday, April 29, 2011

Nubhan~Mata Hati (Lirik)

Jumaat~29April2011~6.22ptg

Selamat Hari Pekerja 1 May 2011 untuk semua pekerja2 kat Malaysia...:) Bestnye sebab tahun ni 1 May fall on sunday.so Isnin tu kira extend la.hehehe...dapat la lepak lame2
dengan mama.ngeee~

My boss lak g konsert Maroon 5 malam ni kat stadium putra.fuhhh~ni yang jeles.siap dia layang2 lagi tiket tu kat saya.dah la AIM,Shout Award & AJL saya melepas.takpe2,tahun ni saya nak make sure yang saya dapat g AIM...musti bestttt...


Eh ape topik dah lari ni...sebenarnya saya nak share lagu baru Nubhan.Tajuknya Mata Hati...lirik dia bagus.Sejak lagu Seadanya Aku saya minat Nubhan...suara dia sesuai dengan lagu yang slow.Suara husky dia memikat...:)


Telah ku kata cinta ini selamanya
Telah ku janji selalu di sisi
Walau apa terjadi tak ku mungkiri

Begini dekat begitu jauhnya
Dalam jangkauan namun tak tersentuh
Ku hanya ruang kosong
Oh di matamu yang makin suram
Pudar cahaya meremuk jantung ini

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Telah ku hafal tiap garis di wajahmu
Telah ku kenal bahasa tubuhmu
Bertambah sukar lagi membiarkan kau resah begini
Kerana aku yang pernah kau kasihi

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Perpisahan paling menyiksa
Ketika bahagia sedang di puncak tertinggi dalam kehidupan
Namun siapalah aku untuk merubah suratan
Bila masanya tiba

Pandanglah aku
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah aku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Ku ingin rasa ku terus bernyawa
Telah ku kata cinta ini selamanya

Thursday, April 28, 2011

Awi Rafael-Pulanglah (Full BM)

Khamis~28April2011~3.33ptg

OK...mula2 saya dengar lagu ni saya tak berapa nak in sebab ade unsur2 indie.untuk info,saya kureng cket ngan indie (ampun maaf kepada penggemar indie ye)...tapi lame2 saya boleh jatuh hati lak sbb saya minat range suara camni lbih2 lagi part korus.

*ada gaya arwah Shamrin Fotograf kan?

Then sebab kedua saya saya kureng ngan lagu ni sebab dia ade 'rojak'...hehehe...kalau nak geram pun,saya pun pakai rojak gak.Tapi takpelah,Awi pun dah released versi full BM punye.ha yang ni saya paling suke...hehehe...

* Klik sini untuk Awi Rafael-Pulanglah (Rojak version)

Catchy!

Buka lah mata dan lihat di hadapanmu

Aku berdiri tegak tapi kau tak nampak

Hodohkah aku tuksering kau campak saja

Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Mungkinkah aku yang tidak sekaya

Mungkinkah aku yang tidak bergaya

Haruskah aku pun tetap menantikanmu

Berikan jawapan

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu aku dah bingung

Huuuuuu 2x

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur

Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Mungkinkah aku yang tidak sekaya

Mungkinkah aku yang tidak bergaya

Haruskah aku pun tetap menantikanmu

Berikan jawapan

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu aku dah bingung

Mungkinkah aku yang tidak sekaya

Mungkinkah aku yang tidak bergaya

Haruskah aku yang tetap menantikanmu

Berikan jawapan

Berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu

Pulanglah sebelumku berlari

Aku menanti kamu tiap hari

Aku menunggu dari Isnin Selasa di sini dan sana

Tak ingin tak perlu aku dah bingung


Lagu/Lirik: Awi Rafael

Noh Phrofile Enterprise

Khamis~28April2011~3.01ptg

Alhamdulillah...sebenarnya gelisah sebab banyak benda akan revealed this week.tapi sabar...kena senyum~^^

Dan sangat best sebab dalam berminggu dok layan lagu ni kat radio & tak tau sape yang nyanyi,akhirnya hari ni saya dapat gak tahu siapakah gerangan yang nyanyi Cinta Hanya Padamu.

Lagu ni frequently air play kat muzikfm...suara dia ada kematangan.Sebenarnya saya kenal Zzati ni.Sejak zaman sekolah lagi.Kenal2 camtu jelah sebab lain sekolah tapi kawasan yg sama.Kalau weekend tu selalu jugak tengok dia nyanyi kat majlis org kahwin.

Tahniah Zzati...sebagai sokongan,saya review lagu ni.sangat smooth...secara peribadi,saya suka lagu ni before since I don't know who sing this.Good luck...

Cinta Hanya Padamu-Zzati Rashid


Lihatlah mata ini penuh cahaya cinta
Tidakkah engkau memahami
Aku cinta padamu
Dengarlah nafas ini sarat hembusan rindu
Bagaikan bayu yang berlagu
Nada cintaku kepadamu

Hati ini hanya milikmu
Hati ini tiada curiga
Ku berjanji kekasih
Aku hanyalah untukmu

Detik indah milik berdua
Detik indah menguntum asmara
Kau bermakna kau bertakhta
Jujur aku lafazkan...sayang...
Cinta padamu...

Lihatlah mata ini penuh cahaya cinta
Tidakkah engkau memahami
Aku cinta padamu
Dan malam yang berbisik
Ada rembulan mesra
Semua bagai memberikan
Anggun senyuman untuk kita

Hati ini hanya milikmu
Hati ini tiada curiga
Ku berjanji kekasih
Aku hanyalah untukmu

Detik indah milik berdua
Detik indah menguntum asmara
Kau bermakna kau bertakhta
Jujur aku lafazkan...sayang...

Sayang tetap sayang (3x)
Sayang...

Hati ini hanya milikmu
Hati ini tiada curiga
Ku berjanji kekasih
Aku hanyalah untukmu

Detik indah oh milik berdua
Detik indah menguntum asmara
Kau bermakna kau bertakhta
Jujur aku lafazkan...sayang...
Ohh...Jujur aku lafazkan...sayang...

Lagu: Lan Laga (Music Valley Publishing Sdn Bhd)
Lirik: Ahmad Fedtri Yahya (Music Valley Publishing Sdn Bhd
Terbitan: MVM Production Sdn Bhd

Monday, April 25, 2011

Tips Jimat Petrol Dan Diesel

Isnin~25April2011~4.54ptg

1. Isi minyak pada awal pagi atau malam kerana minyak kurang termeluwap & berketumpatan rendah pada waktu ini.ELAKKAN mengisi minyak pada waktu bersuhu tinggi.

2. Gunakan gear yang betul.Penggunaan gear rendah untuk kelajuan tinggi akan menyebabkan kehilangan lebih 45% minyak.

3. Bawa kenderaan dengan kelajuan yang konsisten (steady) dan kurangkan penukaran gear.

4. Kurangkan perjalanan jarak dekat.

5. Tutup tingkap kereta semasa memandu untuk membantu penjimatan minyak sehingga 10%.

6. Pastikan tekanan tayar pada paras yang betul.Jangan terlalu banyak atau terlalu sedikit.

7. Elakkan memasang peralatan tambahan yang tidak aerodinamik seperti alat pengangkutan barang (storage compartment) di atas bumbung.

8. Buat pemeriksaan enjin dari semasa ke semasa.

9. Kawal kelajuan kenderaan kira-kira tidak melebihi 90kmj.Semakin laju kenderaan,semakin parak minyak anda.hehehe...semakin banyak bahan api digunakan.

10. Jangan membrek secara mengejut. Brek berlebihan atau kerap membrek menyebabkan bahan api hilang melalui pergeseran tenaga.

11. Pastikan kenderaan diselenggara dengan baik. Servis kenderaan mengikut jadual.

12. Periksa penapis udara & penapis minyak petrol (oil seal) dan tukar setiap 40 000km sekali.

13. Elakkan melalui kesesakan jalan raya dengan merancang perjalanan terlebih dahulu.

14. Matikan enjin kenderaan ketika sedang menunggu.

15. Guna tayar kereta yang low profile dan mempunyai special rubber compound (grip tinggi rintangan rendah)

16. Guna rim tayar biasa mengikut kesesuaian jenis kereta @ kenderaan. Penggunaan rim tayar yang lebih besar memberi tekanan kepada enjin.

17. Isi minyak secara perlahan.Menarik picu dengan perlahan supaya lebih banyak minyak yang masuk tangki.Jika terlalu cepat atau picu ditarik kuat,lebih banyak angin berbanding minyak yang akan keluar dari nozel.

18. Membuat isian semula minyak apabila paras minyak tidak kurang separuh tangki kenderaan.

19. Jangan membawa terlalu banyak barang.Apabila berat bertambah,bebanan pada enjin meningkat & penggunaan minyak turut bertambah.

20. Elakkan mengisi minyak ketika lori tangki sedang mengisi tangki di stesen minyak untuk mengelakkan kotoran di dalam tangki bercampur dengan minyak yang diisi disebabkan oleh tekanan pengeluaran yang kuat oleh lori semasa proses tersebut.


Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhanmu...

~i get weak inside out~


Tuesday, April 19, 2011

Kisah Zaman Kecik-kecik

Selasa~19April2011~3.15ptg

Tadi saya lawat ada satu blog akak ni cerita pasal beg barbie anak dia yang dia tukarkan jadi beg ana solehah.bagus cara akak tu...asuh anak menjadikan watak kartun muslimah utk anak dia sebagai kegemaran & contoh.

Okayh~tu cerita akak tu.Ni cerita saya.Saya teringat masa kecik dulu,saya tak pernah dibelikan anak patung even anak patung beruang.Ayah saya larang keras.Tapi masa umur 1 tahun setengah,saya dapat sebijik anak patung beruang warna coklat gelap.Tu pun kak long saya belikan.Macam mana saya tahu saya dapat anak patung tu? Saya tengok gambar...hehehe...saya kan kecik sangat lagi.Mane nak ingat...bila dah agak besar,anak patung saya tu diambil pulak oleh anak bongsu kak long saya...tapi yang sedihnya,dia pulas tengkuk bear saya tu.Walau dijahit semula,dah tak sama.Saya pun dah tak ingat pasal bear saya...

(Beg gambar kartun manusia pun abah takkan belikan...baju cmtu pun takkan.Cuma pernah mak saya belikan tshirt gambar Shah Rukh Khan & Amisha Patel sbb saya minat gila dgn SRK.Tapi skrg malu ada baju tu...haha)

Zaman saya dulu takde barbie2 ni.Maksud saya,dalam alam kanak-kanak saya (kat seluruh dunia dah ada).Anak patung seakan-akan barbie ada la.Kawan-kawan sekeliling rumah saya semua ada anak patung 'barbie' tu.Saya je takde.Ayah saya taknak belikan.tapi saya teringin nak join kawan2 saya bermain.Last2,mak saya buatkan anak patung guna kain lampin.Kinda toy la gak kan? Pandai mak buat.Saya suka sangat.Tapi bila saya join kawan2 saya,diorg reject sebab anak patung saya tak rupa orang...sedih saya.Saya akur jela...

Yang saya ingat,mak saya belikan saya kereta bomba & senapang mainan.Alat mainan utk boys kan? Sebab tu zaman kanak2 saya,saya agak tough & degil.Best...hari2 saya menembak dengan senapang tu.Set alat masak mainan pun saya takde.Pelik.Tapi sekarang,kereta bomba & senapang tu dah takde.Mak saya kate,mungkin dah jadi milik orang lain.Ntah la...terkilan jugak sebab kenangan dah takde.

Masa saya darjah dua tak silap,saya suka sangat pergi rumah jiran sebelah main game TV.ala mcm PS2 tu...tapi memang tak secanggih PS2 pn,jauh beza.TV game ni pakai tape kecik,PS2 pakai disc.Hari2 saya dok ulang rumah jiran.Mesti diorg fedup...hehehe...asik2 muka saya.Agaknya ayah saya pun kesian kat saya,dia belikan saya satu set game TV tu.wahhhh best gila.Saya main sampai lebam.Ayah saya pun join sekali main game tembak itik.Dia master game tu.Sebab ayah bekas rela.Setakat tembak itik dalam TV,kacang hijau je katenye.Saya kalah dgn ayah...bidik tak kena.heh...Tapi dalam game lain mcm super mario,bomberman,contra,combat & satu game lumba keta tu,saya lah yang sifu kannn...hehehe...

Macam main contra,watak tu kena lompat2 guling2 tembak2...sambil tekan joystick,sambil tu lah badan saya ikut tarik.Then..dang! motherbox dia terhempas atas lantai..pucat muka saya takut ayah marah.Kadang2 dapat gak segaris hanger atas belakang sebab main ganas.heheh...

Sampai skrg saya masih simpan game TV tu...saya rasa still boleh pakai.Cuma joystick belah kanan (1st player) je yang tak brape ok...rindunya nak kembali zaman kecik2....Kak Ngah saya kata,dia pun teringin nak menyentap ngan game TV tu...takpelah,nanti ade rezeki saya mintak technician baiki joystick saya.Untung2 abah dapat tembak itik wat kari lg...:P

Sekarang,saya pun dah besar (umur la).Badan still comel cam dulu2.Saya dapat la rasa kegembiraan orang lain yang ada teddy bear besar gedabak walaupun saya cuma ada teddy biru y cume panjang 15cm & teddy coklat mase tukar2 hadiah ngn ofismet pun 15cm.Tu pun saya seronok betul.

sehingga kini saya masih memeluk bantal busuk berbentuk botol susu warna pink gelap yang memang dah 'gelap' buat teman tidur saya...mak saya nak basuh tapi saya tak bagi....hehehe...:)

"Tiada ape nak dikesalkan jika tak dapat memiliki sesuatu pada mulanya kerana insyaallah kemudian hari nanti akan ada sesuatu yang lebih baik menanti kita.."

Wednesday, April 13, 2011

Saya Tahu Allah Sayang Saya~

Rabu~13April2011~5.15ptg


Mulanya hanya rasa terkejut yang amat sangat dan kebingungan.Saya tidak menangis mahupun sedih yang amat sangat.Cuma my heart stops pumping for few seconds.Ya,ini normal.Apabila saya rasa saya menggigil,saya dapatkan kepastian.

Tidak pula saya bertindak melenting kerana bagi saya kewarasan & kematangan boleh dipupuk.

Saya tak nafikan negatif sentiasa menyusup masuk.Lailahaillallah...saya tak mau dihasut dengan perasaan yang bukan2.Saya letakkan kepercayaan & hikmah sentiasa ada pada setiap dugaan yang melanda saya.

Saya yakin semua yang terjadi kerana Allah sedang menguji kesabaran & keimanan saya...Allah sayangkan saya...

Wednesday, April 6, 2011

Dulu & Sekarang...Menyesal!

Rabu~6April2011~11.59pg


Okayh.saya memang penunggang motor yang wajib & tegar.dan saya gemar menunggang cam male rider.heh sebab? Saya tak suka dibuli atas jalan raya.Peduli ape kan?

Heh bukan benda ni yang saya nak cakap tapi pasal kaki & tangan saya.Sejak dua menjak ni,kaki & tangan saya dah makin GELAP.Saya rasa jadi cmni since saya direct ride dari selayang ke jalan tun razak pukul 1230 tghri (tghri buta panas nak matiiiii).

Asalnya saya memang jenis kulit tak berapa nak cerah tapi disebabkan selalu ride,kulit saya dah tukar tone.kalau sekata tak ape,ni berbelang.kat tangan kiri saya ni dah ade line kat wrist sebab saya suka sinsing lengan sweater.

kaki saya pun dah kering & gelap.malu kat mr boyfiee saya sebab kulit dia cerah,halus & lembab.heh ape punya pompuan la bab2 pnjagaan diri pun failed.

So skrang ni saya tengah mencari product yang betul2 ok (murah pun takpe) untuk atasi masalah saya ni.

Saya nak pakai sunblock tapi mahal sangat.So semalam saya beli lotion Garnier je.ada UVA/UVB filter.harap2 dapat tlg kurangkan masalah saya ni.

Then untuk krim pelembab lak saya tak tahu nak pakai ape.Saya jenis cepat boring nak pakai krim bagai (skrg dah ade masalah baru la terhegeh2 cari)...

Apa yang saya perlu:
-Lulur @ skrub mandi yang leh tanggal sel2 kulit mati & atasi masalah kekusaman
-krim kaki (untuk lembabkan kaki)

But what brand? I'm soooo stupid in this beauty solution...

KATEGORI ENTRI

6 Perkara Boleh Buat Geram~ (1) Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan (1) Aku Sayang Semuanya~ (1) Angan-angan 2011 (1) Anuar Zain Afgan Ahmad Durrah (1) Anuar Zain~Sedetik Lebih (1) Apa Jawapannya ~ Vince Chong (1) Apalah Dayaku Ya Tuhan... (1) Awi Rafael-Pulanglah (Full BM) (1) Bazar Ramadhan KL (1) Berat Hati Menanggung~Perjalanan Menjadi Seorang Yang Lebih Matang (1) Bersabarlah...masih ada sinar di hujung jalan... (1) BERSAMAMU~hulurkan tangan ringankan beban (1) berubah~erry putra ft reen (1) Bila Rindu Bila Terasa Rindu? (1) C'Mon Lah...We Malaysian What. (1) Cerita Awal 2011 (1) Di Dalam Dilema (1) Diduakan Dirisik (1) Dunia Seni (26) Eason Chan oh Sam Lee Sheng Jie oh Bobby Au (1) Ernie Shahirah atau Ernie Shaheerah? Dua artis berbeza... (1) Few things happened in our life might let us fall aside... (1) Gadjet oh gadjet~ (1) Hantaran? (1) Hati Mengaduh~ (1) Hikayat Merong Mahawangsa-The Malay Chronicles~3 more days to go (1) Imbasan Kronologi Cinta~Vince Chong AF1 setelah setahun (190110-190111) (1) Impian Ke Cameron Highlands (1) Jangan Bilang Tidak~ (1) Kad Jemputan Kahwin~Walimatul Urus (1) Kata Hati (20) Kesakitan Ini Membelenggu (1) Kisah Zaman Kecik-kecik (1) Korean Autumn In My Heart (1) KRU (1) Kucing Di Mana-mana (1) Laksa: Between Food Poisoning And Addiction~ (1) Nasi Lemak (1) Need You Now~Lady Antebellum (1) nubhan~mata hati (1) Pahang Negeriku (1) Pam Tayar~get over my fearness (1) Pasar Malam Kuala Lumpur List (1) Petua Kurangkan Kentut Bisul Lebam Mata (1) Pssst~nak kongsi interest nehh... (1) Qua Anwary (2) Risaonye..... (1) Satay Station Kg Pandan (1) Saya Marah Tapi (1) Saya sukakan kedamaian~ (1) Saya Tahu Allah Sayang Saya (1) Sedetik Lebih English Version~The Memories Remain (1) Skoliosis (1) Sunburn (1) Terus bercinta (1) Teruskanlah by Agnes Monica (1) The Malay Chronicles: Bloodlines (Extended Trailer)-HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (1) Tips Jimat Petrol Dan Diesel (1) Tips Panduan (9) Ulasan Pengalaman (10) Walk Away~ (1) Walking along the beach~fuhhh besh (1) Westlife (1) Westlife Asia Tour In Malaysia Review (1) WO BU PEI~I'm Not Worthy (Jay Chou) (1) Zzati-Cinta Hanya Padamu (Review Lyric) (1)