Salam.


Dulu: saya seorang yang perengus, kuat cengeng, tak fikir panjang...
Kini: Sedang berusaha menjadi yang lebih baik...seiring peningkatan usia.

Sekadar berkongsi apa yang saya baca & cuba,mudah-mudahan memberi manfaat kepada semua.

1. Anda dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat anda tidak tercapai.
2. Anda mampu menyembunyikan perasaan anda yang luka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa.
3. Anda tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung.

4. Anda dapat menghadapi kebencian orang yang anda benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka.
5. Anda mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun anda ingin mendapat perkara yang anda fikir boleh dapat.
6. Anda dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya anda tidak dapat hidup setaraf dengan rakan sejawat anda yang lain.

7. Anda terus berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud anda.
8. Anda dapat menerima kritik atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya.
9. Anda memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menangung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.

10. Anda memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang anda tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang.
11. Anda berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar anda minati.
12. Anda mengaku dengan jujur tidak tahu bila anda betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.

13. Anda menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif.
14. Anda akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa anda dapat melakukannya dengan lebih sempurna.
15. Anda dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.

16. Anda boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak anda sukai.
17. Anda dapat mewujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.

18. Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita.
19. Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.

Walaupun ada sedikit rasa tak puas hati,sedih,rendah diri & kurang yakin dalam hati,sedaya upaya saya cuba ubah diri. Mudah-mudahan saya mampu buat. Tak nak mengenang kisah lama, tak mungkin berpaling lagi.

Thursday, December 23, 2010

KRU! KRU! KRU!

Morning semua...ada ke yang bace? takpe2,mana yang tersinggah tu,terima kasih ye.

Arini nak bercerita pasal KRU.boyband or pop group antara yang berpengaruh besar dalam industri muzik Malaysia. KRU? rasanya kalau entertainment fans yang mbesar dalam tahun awal 90an sampai skarang,musti influence dgn KRU.

Asalnya,makcik Norman (also makcik to Yusry,Edry la kan),belikan keyboard utk Norman.mase tu diorg stay kat London yang masa tu muzik kat blah sane kontra dgn our local atmosphere yg major rock klasik & balada.

Norman,Yusry & Edry...diorang bawak genre pop,r&b & hip hop yang well blend punye.kalau dengar lagu2 diorg,musti senang tangkap.ada identiti sendiri.seingat saya,masa mule2 grup ni established & bawak imej rap,ramai yang berstigma mengatakan yang grup ni xkan bertahan lama & muzik diorg hampeh.mereka perintis,dah tentu feedback yang diterima pun berdasarkan first impression masyarakat.tapi skarang,siapa yang keluarkan kata-kata negatif tu terpaksa telan balik sebab diorg dah buktikan yang usaha mereka tak sia-sia.

Ditubuhkan pada 19 May 1992, KRU adalah singakatan kpd Kumpulan Rap Unggul (K.R.U)...at the moment,ramai yang pronounced as krew...:p

Kirenye mase umo 4 tahun,saya dah familiar dgn lagu2 KRU.mase tu tahun 1993 mase diorg keluarkan album keluar ke-2 diorg, reKRUed.album pertama saya tak follow lagi sebab baru 3 tahun.apelah yang saya reti.hehehe...

Setakat ni diorang dah keluarkan dalam 15 buah album.

  1. Canggih (1992)
    1. Canggih
    2. Hanya Kau
    3. 20/20
    4. U Make My Day
    5. Generasiku
    6. Sempoi
    7. Get In 2 The Hype
    8. Cherrina
    9. Perception of Love
    10. Ain’t Got No Soul
    11. Tradisi
    12. Sekali Lagi (Gadisku)
  2. reKRUed (1993)
    1. Mengerti
    2. Inikah Ertinya Cinta?
    3. Berita Terkini
    4. KRU is Wild (Makin’ My Stand)
    5. Di Depan Mata
    6. Terima Kasih
    7. I.R.A.
    8. M.C.’s Groove
    9. Go! KRU (t.r.r.g)
    10. Da’ Party
    11. Gadis Jelita
    12. Katanya…
    13. Asimilasi 106
    14. Janji Tinggal Janji
  3. Awas (1994)
    1. Awas!
    2. Untukmu ’94 (originally sung by Feminin)
    3. Mengerti (live from Life Center, KL)
    4. E’nuff Eez E’nuff
    5. Janji Tinggal Janji (from reKRUed album - different version)
    6. Di Dalam Dilema
  4. Beware: Awas da Soundtrack (1995)
    1. Da’ Ghetto
    2. Salah Siapa
    3. Malam Kita
    4. 2
    5. Sack Da’ Boss
    6. Kehilanganmu
    7. Vendetta
    8. Aneh
    9. I’ll Be Waiting
    10. Negatif
    11. Emilia
    12. Di Dalam Dilema (Latin Mix)
    13. Awas (LP Mix)
  5. Oh La La (1996)
    1. Anti Lanun
    2. Ooh! La! La!
    3. Semuanya OK
    4. Apa Saja
    5. Petaling St.
    6. Diari Metropolitan (feat Elite)
    7. Girlfriend’s Girlfriend
    8. Wotsup
    9. Boom!
    10. Persetankannya
    11. Balada Hati
    12. Freaky G
    13. Apa Saja Reprise
    14. Ulangkan Sekali Lagi
  6. Krumania – compilation (1997)
    1. Fanatik (feat Elite, Indigo & DanceKRU)
    2. Awas!
    3. Apa Saja
    4. ManiaMedley (Hanya Kau/Inikah Ertinya Cinta/Katanya)
    5. Negatif
    6. Mengerti
    7. Untukmu
    8. Freaky G
    9. Di Pintu Syurga (duet with Elite)
    10. Ooh! La! La!
    11. Janji Tinggal Janji
    12. I’ll Be Waiting
    13. Di Dalam Dilema
    14. 2
    15. Malam Kita
    16. Cherrina
    17. E’nuff Eez E’nff
    18. Getaran Jiwa (duet with P Ramlee)
  7. The Way We Jam – first all-English album (1998)
    1. The Way We Jam
    2. Every Single Minute
    3. More Than Forever
    4. Leave That Girl Alone
    5. For You
    6. Why Must I Feel Like That
    7. Never Ask Too Much (Of Love)
    8. Do My Thang (Upside Down)
    9. Tribe
    10. Won’t Look Back
    11. The D
    12. Out Of My Mind
    13. Wanita Jelita
    14. Sweet November
  8. Formula Luar Biasa (1999)
    1. Revolusi Evolusi
    2. Hilang Kawalan
    3. Jangan Lafazkan
    4. Luarbiasa
    5. I’ll Make You Famous
    6. Pengumuman Penting
    7. De Ja Vu
    8. Formula
    9. What If She Knew
    10. Puteri Kayangan
    11. Luarbiasa Demo
    12. Teka-Teki
    13. Penjunjung Namaku
  9. Tyco – as Tyco, Malaysia's first animated artiste (2000)
    1. Tyco
    2. With U
    3. People Come People Go
    4. Bidadari
    5. Saat Ku Pejamkan Mata
    6. Action Hero
    7. Sandiwara
    8. SuperMokhtar
    9. Cyber
    10. Jutawan
    11. King Kazu
    12. Bom!
    13. Mati Muda
    14. Never Trust A Man Again
  10. Krujaan (2000)
    1. Amaran KRUjaan
    2. Impak Maksima
    3. Aku Benci
    4. Mahaguru
    5. The Belly Dance
    6. Ikhtiar
    7. Sayang
    8. Bintang Popular
    9. I Am
    10. Penganggur Professional
    11. Ucapan KRU (Thank yous from KRU)
    12. Ucapkanlah
  11. Empayar Krujaan V 2.0 (2002)
    1. Amaran KRUjaan
    2. U Got Style
    3. Impak Maksima
    4. Perpisahan Terasing
    5. Mahaguru
    6. Ampuniku
    7. Bintang Popular
    8. Hidup-Hidup Ditipu
    9. Ucapkanlah
    10. The Belly Dance
    11. I Am
    12. Ikhtiar
    13. Monte Carlo Reprise
    14. Aku Benci
    15. Penganggur Professional
    16. Pintasan
    17. Sayang
    18. all song are composed by norman, yusry & edry (except perpisahan terasing by sudirman & revolver)
  12. Yusry - First Yusry Solo Album (2003)
    1. Tertewas Lagi
    2. Dekat padamu
    3. Jika Kau Tiada
    4. 3 Minggu
    5. Terbang Tinggi
    6. Warna Kehidupan
    7. Mengapa
    8. Bermimpi Lagi
    9. Hari Ini
    10. Tamat
    11. all song are composed by edry (except 3 minggu by neves & hari ini by ajai & musrad)
  13. Relax – compilation (2004)
    1. Babe *
    2. Di Hatimu *
    3. Perpisahan Terasing
    4. Di Pintu Syurga (duet with Elite)
    5. Jangan Lafazkan
    6. Apa Saja
    7. Sayang
    8. Untukmu
    9. More Than Forever
    10. Seperti Yang Ku Jangka (duet with Indigo)
    11. 2
    12. Saat Ku Pejamkan Mata
    13. For You
    14. Balada Hati
    15. Penjunjung Namaku
    16. Getaran Jiwa
    17. Never Let The Spirit Die
    18. Janji Tinggal Janji
    19. * (new song) are composed by edry
  14. KRUnisme (2005)
    1. Selamat Datang
    2. Terhangat Di Pasaran (duet with Adam AF2)
    3. Berat
    4. Sampai
    5. Seksa
    6. Sempurna
    7. Rock It
    8. Empat Syarat
    9. Peminat No 1#
    10. My Evil twin
    11. Masih bersama
    12. Jumpa Lagi
    13. all song are composed by edry
  15. 10 Di skala Richter(2006)
    1. Buat Hal Lagi (feat 'The Hit Squad')
    2. Gerenti Beres
    3. Lagu Untuk Mamat
    4. (Kena Marah Pun) Tak Kisah
    5. La-Di-Da La-Di-Da
    6. C'mon Lah
    7. Sehari Dalam Hidup
    8. Hot Gal
    9. Drama
    10. Ya Habibati
    11. all song are composed by edry (xcept cmonlah by norman, yusry & edry)

Dalam banyak-banyak album tu,aku paling in heart dengan album 2-15 sebab seiring dengan zaman aku membesar.hehehe.most of the songs dlm kesemua album tu ditulis & dicipta oleh mereka sndiri.dalam collection aku pun tak sebanyak yang ade dlm list ni.tp tabik dgn diorg sebab pandai cari mkn thru muzik.mase Rumah Terbuka Aidilfitri RIM 2010,aku g & harus kot bulatkan mate besar2 sbb tgk Norman.klu tgk byk kali lagi,kompom mate sepet aku ni jadi lagi besar.Skrang ni,Norman adlh RIM chairman.huuuu~bagus2...salute...:)

Cumenye,bila nak ade album lagi abg2 KRU?

Lagu2 diorg yang menjadi favourite aku:
1. Mengerti
2.Janji Tinggal Janji
3.Awas!
4.Negatif
5.Emilia
6.Oh La La (ade slogan burger gune title ni...hehe)
7.Apa Saja
8.Fanatik
9.The Way We Jam
10.Jangan Lafazkan
11.Sayang
12.Perpisahan Terasing
13.Ampuniku
14.Dekat Padamu (ha ni album Yusry)
15.Babe (beria btekak dgn member psl ejaan...mase f3)
16.Terhangat Di Pasaran
17.Sampai (member laki yang tak jiwang pun tau lirik ni.kui3)
18.Berat (mcm lawak.tp best)
19.Gerenti Beres
20.Dua (tertinggal lak.pdhl lagu ksukaan)





Janji Tinggal Janji-lagu heartbroken.dgr mase drive balik kg mmg syok~




Mengerti-lagu rap yang kompom wat bdn shacking2.hehe





Babe-title yang wat aku n kwn btekak.btw,lagu ni ad unsur2 muzik klasik.heee~for me la.suke sgt.




Dua-compulsary list in my player




Sayang-sedih jap...:(


Wahh pjg tol entry arini pasal KRU (pdhl video & list je yang pjg)
Btw,semoga abg2 KRU trus maju dlm empayar (mane la tau 1 ari dpt keje ngn KMG ke kan?) heee~

Skarang ni KRU Stuidos operate kat Cyberjaya.patut la send letter kat alamat jelatek return semula.

Adioss...:)



Hikayat Merong Mahawangsa...dijangka bakal ditayangkan pada 10 Mac 2011.Ha kenapa rasa meronta-ronta nak tengok cerita ni? Dulu masa sekolah,pernah belajar & tahu tentang epik ni dalam penulisan je.Then dalam suku pertama 2010.dengar la desas-desus ala2 pokok bergoyang gosip2 gitu yang KRU produce cerita ni.wahhhh~apalagi bertambah kencang la semangat nak menonton cerita ni kan? Awal-awal lagi dah survey coming soon punye movie list kat cinema website.hampa la sikit sebab tak ada.but alhamdulillah sebab kat HMM Facebook dah announce die punye screening date.harap2 jadilah.KRU punye produk,musti tengok punye.lagipun pasal sejarah & 25 countries akan tayangkan filem ni.gempak tuhh.







Salam...sebenarnye nak kate pandai tu tak pun.nak kate agak kurg bijak tu boley laaa.err...yang kate cmtu sbnrnye gni.Walaupun dah lama memandu kete & mnunggang moto,tak pernah sekali pun angin tayar tu saya pam sndri...what the??? hekk...

Hehehe...dah berbuih mulut abah saya tutorial kan saya care nak pam.abah kate 'klu pam jarum (analog la),angin die takat 30.tayar depan sekian,tayar belakang sekian.bla.bla.bla.tapi tak pernah masuk otak.tak tau kenapa.seriau semacam.kalau pakai kenderaan nehh,sgup tgu abah yang pam kan.saya takkan pam.kdg2 tersadai je moto kt umh dngn tayar yg penyet,ehh da mcm ayam dah jadinye.

Kalau saya rajin pun,saya g kedai moto & mintak abg mekanik tu tlg pam kan.haaaa kn senang tu! tiap2 kali kempis je,tiap kali tu la saya ngan muke sadisnye mtk belas ehsan abg tu.balik umh je dgn tayar yang full & ati yang sama naek.pernah la sekali,tayar kete kempis tahap gaban.nk bwk mak n kngah jln2 dgn tayar yg cmtu kompom
bjoget.nk xnk saya g bengkel abg tu lg.turun je kete saya senyap,mnyorok2 blkg mak.nth ape yg saya takut pn saya xtau.mak yg tolong ckp "ni nk pam tayar kete ni...." jwpn abg tu "lah drivernye knp xckp?" smbl diiringi sengeh2 kamben org sekeliling.merah padam mukeku.

Sumpah takut! Serius xtao knape sampai la skrg....tp xla skrg sgt,smpai kul 2 ptg td je.ceritanye cmni...huuuu~angin tayar moto saya ni since da jadi hak milik saya ,saya kene manage sndri.tp asal kempis je saya g bengkel kesukaan saya kat Flat Sri Terengganu tu.tapi xkn la sampai sudah saya nak mintak tolong org ye x? Kali ni saya nekad (hampir seminggu lebey gk la tayar moto saya tu da tahap sebati dengan pasiran jalanan tu.) haaa sabar tak sabarnye saya (pdhl penakut).saya malu nak g kedai abg tu lg.So kul1 ptg td,saya plan nak g pam sendiri kat Mobil Jalan Ipoh.tu pun puas bguru dgn abg kt opis aku nehh.angan punye angan,doa punye doa,tekad punye tekad...akhirnye setelah 50 minit menggigil kt opis,saya gagahkan diri pegi stesen minyak tu...peduli ape lg 10 minit rehat nak hbes,janji saya ade mood,aku wat.hehehe

Sampai kt Mobil,saya parking cantekk je kat sebelah pam angin digital.tapi asal nombor die xnyale? saya da mule blushing.mujor la ade attendan pam pandang saya .saya pun wat la ala2 panggil die (wat tangan cam panggil budak kecik)...dan2 je dia kate pam tu rosak,kene g pam 1 lg.owkayh selamat saya drpd wat tndkn lbey menyegankan kat pam ptame.

Sampai je kat pam kedua,ade pakcik india ni tgh pam tayar moto die.tp saya tgk jarum die ats 30.saya da mule hang.dalam ati "abg zul kate 29"...untuk makluman,saya ni lurus bendul.org kate byk tu,byk tu la saya pegang.owkayh bile pakcik tu nak gerak,die senyum je.huhh hilang sikit cuak saya nehh...(aik flirt ke?) xla...org da snyum.saya snyum la.hihi...

Owkayh ni carenye saya wat td (cehh mcm pakar.tp at least dpt la kasi hidayah kt 1st user cam saya nehh)

1. Kalau jenis analog (jarum),adjust meter jarum tu dgn memusingkan bnd bulat kat tepi kotak meter tu.adjust jadi 29.dah org kate 29...saya ikutkan je.
2. Kalau jenis digital lak,adjust jadi 200.ad yang gune option -+.ad gune option up down.tp td saya tgk pam rosak tu -+.so picit la button yang patut,adjust 200.

3. then cucuk la muncung pam tu kat lubang angin tayar.jangan lupe cabut penutup dl.cmne angin nk masuk nanti? kui3

4. Ape yang perhati td,muncung angin tu ade due.mule2 saya gune muncung angin yg dkt ngn pemegang pam (hala ke bwh) untuk pam tayar depan.

5. Pehtu saya gunekan option yang same utk pam tayar belakang.tak jadi...angin keluar.hairan+pucat lesi da saya kat situ.

6. Then,saya gunekan option muncung angin ke ats (hala ke dlm) untuk pam tayar blkg tu.mjadi la lak.angin molek je masuk.takde bunyi angin kuar.berseri-seri mukeku yang legam nehh...heee~

7. Bila da dgr bunyi tit tit agak laju tu,tu tandenye angin tgh masuk.klu tit tit tu mkin slow,mknenye angin da nk pnuh.tp bile da tit tit pn da xde bunyi,cabut la.nti keras sgt...

8. Option 4-6 tu saya pun tak pasti sebenarnye.maybe kalau salah 1 muncung takleh pakai,pakai la muncung 1 lg.tu la teori graviti saya .hehe...

Tengah saya dok sengeh2 mengenangkan KETAKUTAN yang berjaya dihilangkan,ade lak kete toyota wish hitam parking sebelah saya.ingatkan nak pam jugak,upenye nak masuk kedai stesen minyak tu.isy kelam kelibut saya diwatnye time tu.cpt2 je saya basuh tgn.shacking pun tak hilang lg tao.

Nahh kau~tayar da keras kejung.nak handle moto pun da pelik.handle moto jadi pickup sgt la lak.ehehe...takpela...janji tayar da dpt makanan die....:)

Sumpah! Seumur hidup saya ,ini yang pertama...haha...iye,ni la 1st time saya pam tayar sndri.baru la penyakit FEARness saya ni sembuh.lega ssgt!

Owkayh, sekian kisah putera katak untuk ari ni.Sekadar kongsi pengalaman...daaa~


Monday, December 20, 2010

Risaonye.....!

Semalam,die kate die selsema & bersin...saya tengok air muke die da mule pucat.


Malam td pulak,die kate hidung die tersumbat & sumtimes bnafas gune mulut...(seksanya...)
Selepas last message die dlm bas,trus die tidur.Kesian die...

Pg td,die kate keadaan maseh same...tapi suara die dah laen.

Dan tadi,die kate keadaan die semakin lemah...walaupun die kate die maseh boleh bertahan tapi adakalanya die mengalirkan airmata...katenye gusi die pun da saket.

Dalam kelas die,da ade 3 org suspect denggi...saya nak die sihat2 je.

"Ya Allah,aku tak merasai kesakitan die.Mungkin aku juga tak mampu nak menjaga die.Dari kejauhan aku doakan semoga die cepat sembuh agar dapat menjalani kehidupan dengan selesa seperti hari2 biasa.Kuatkanlah semangat die,kuatkanlah iman die.Aku yakin die juga memahami yang sakit ni adalah dugaan daripadamu yang sayangkan die.Aku bersyukur kerana kau maseh memelihara emosi & hati die.permudahkanlah urusan seharian die dalam keadaan ini.Amin..."

Ridzuan,semoga cepat sembuh...:(

Friday, December 17, 2010

Angan-angan 2011~


Nokia C6 for my 2011 wishlist...:)

Wednesday, December 15, 2010

Saya sukakan kedamaian~

OH DAMAINYA...


maybe mood cuti2 malaysia dah maii...so tu yang post entry ni.dan kbtlnnye,ad sorg mber upload pic die kt tepi sawah tg karang.siriussss jelesh...adoihhh~beshnye dpt maen2 tepi sawah,pancing ikan (wlupn umpan xlaku...haih
h),cabut padi yg withered tu then menung tgk sawah.huuuu~sayunye.klu ad pondok tgh sawah lg la besh.tenang aje jiwa ni.

Bknnye kt kg mak kt Kuala Berang tu takde
sawah...ade tu ade tp xpnah jejak.lgpn sawah die kecik je.n feeling die laen sgt bile dpt g sawah kt Tanjung Karang & Sungai Besar.mmg sgt2 permai & puas giler.'mcm xpnah jpe beras!' tu la ayat sorg krew team shooting mase kt sg besar dl.mane xnye,saya g cabut padi withered then msk beg bwk blik kl.saya jwb 'ni bkn beras,ni padi'...hohoho...rase kagum gler bl ad ank org situ dlm 4-5 thn g korek cacing & cari cengkerik celah pokok padi utk saya wat umpan mancing.bagussnye...bkn pe,sbb diorg da bese dgn khdpn kt situ.jd tade mslh dgn hewan2 tu.nk katak pn budak tu ley carikan.mslhnye saya geli kulit katak tu...hehehe...cacing xpe.during the shooting,smbl2 tu layangkan mate kail kat tali air kt dpn umh pnduduk tu.hehehe...umpan hbes digeget ikan2 kecik je.adess~konon nk dptkn keli.mimpilahhh...bl turn shoot kat tg karang esok harinye,sempat la gk maen2 kt tgh bendang.jln2 ats simen pmbetung air kot (xtau nk sebut ape)...tp air die deras...tkt jatuh je.hehehe...nkmsk dlm petak sawah xdenye la...tkt lintah.heeee~sonoknye.dpt tgk suasana sawah & kg sekitar pd wktu ptg...syahdunye...xtau knape ati dkt sgt dgn panorama alam mcmtu.

saya sukakan kedamaian kg & sawah.ley jd syahdu bile tbayang cntiknye matahari tbenam.kalau ade peluang & mase,nk je saya g sg besar lg byk kali.dpt g shari pn cukup la.jiwe ni xbrape mlonjak dgn hiburan & libur2 yg memenatkn.saya lbey suke menyelusuri denai2 ,bjalan tepi anak sungai@hutan bakau,panjat gunung (stkt ni blm pernah,tp teringin tu ade),sukekn ketenangan tanah tinggi (impian yg tak pernah pdm) & klu saya ade kt pantai,saya suke jln2 amik angen je.menung...menung...menung...damai jiwe.
lepas segale lelah.maybe jiwe jiwang cmni
la,melankolia.huuuu
~mule la syahdu.

Sawah 7mlm.

Sawah time 630 ptg...


tbayang la lak ikut rmbongan skolah g cameron 7 thn lps.smpai brinchang ms kul8...then trn g jln psr kt situ.xde ape sgt mlaenkn pnuh dgn hsl2 ptanian.huuuu~mmg tgugat tgk strawberi merah2.memandgkn blur2,mmg xigt sgt la ape y mjadi sntpn mate ms tu.bmalam kt homestay kakak Kuswadinata,lynn y diterima sgt memuaskn.xtao la skg ni aunty tu mseh open homestay lg ke x.

pg soknye ms bgn nk smbhyg suboh,trase kebas2 je kaki.mane xnye,sjuk tahap berebut selimut.hehehe...xckup selapis derr.elok je hujung jari kaki cecah lantai,tappp...angkat smule.huuuu~tjentat.mcm bwh lantai tu ade ais.nk amik wudhu pn da mcm citer P.Ramlee...cpt2 je nk hbeskn air.brrrrr....da mcm air peti daaaaa....
dlm kul 8 pg after bekfas,our team keluar jln2 kt kwsn sekitar.sbrg jln umh aunty ni ad
kebun salad.huuuu~sego nye lah.sumpah nk petik! agk2 ad la setinggi lereng bukit tu pnuh pokok salad.tdetik dlm ati 'klu la mak ade ni,kompom melonjak.'

seingatnye,kitorg g bee farm kt mane nth...xigt.tp tangge die curam xhengat.huuu~gayatnye.bl tgk pokok bunge pnuh kt kwsn tu,ya allah...cantiknye! tapi da tentulah bees nye bterbangan sane sini.hoho~gram nk petik sgale y ade.tp notis kate 'jgn petik'...aiyakkk~lps tu,dpt la skuntum bunge drpd adq agkt.bunge ros jingga.bunge tu la y
turn tu white bile tanam blik kt umh.lame2 kurus & mati.heee~tp kire smpt gk la die hdup kt tnh rndh.
back to the story,after jln2 kt bee farm,ktorg grk g strawberry park.tp ms tu xpetik pn sbb xbyr utk petik.juz tgk2...tp agk jeles gk bl tgk org memetik tnp bls kshn.haha...kt entrance die ad jual eskem strawberi...rsnye rm2 sebatang.tp siyes sedap.skg ni xtao la hrge die
bape.mgkin la mkin mhl seiring sgn pningktan hrge petrol.hohoho....ape kaitn nehh?

Tp yg pnting,dlm ati nehh mmg mlonjak2 nk g sawah & tnh tinggi.tgu pluang dtg bgolek je.haha...erm...




Tuesday, December 14, 2010

Pssst~nak kongsi interest nehh...

Dah jadi youtube addict dah...haha...tape2,mengurangkan kebosanan & mlayan pasaan sbnrnye.maklum la,keje ade tapi still nk sumbat telinga dgn headphone & lyn jiwang.heee~jiwang ke? Hoho...boley la.lbey baek jiwang dr pretend kuat & macho...xgitu?

Dah lame sbnrnya cari DVD or VCD drama Korean ni yg very the saddest one u noe.adoiii~mmg rs suda sgt teringin nk rewind ini citer.dlm entri yg lepas pn ade sebut.tp nk recap balik sbb arini ttibe jumpe lagu Prayer versi hero die,Song Seung Hun.tu pn tuan pny video la yang kate.hoh,excited giler! even tak nyaring cm Jeong Il-yeong nyanyi,tapi still best & dpt feel the sadness tu.errr...nanges jap.sbb citer ni mmg best.kire Autumn In My Heart ni antare perintis citer2 Korea yang dok tayang kt TV msia skg nehh.heeee~dulu pn lyn citer nehh je,pehtu da xtgk citer Korean sbb mcm pelik je.ape yang pelik ek? Maybe la...maybe sbb kt umh tade astro pastu since da naek secondary school da jarang tgk TV.kls tu la kls ni...keje skolah la sukan la...pehtu rncgn TV pn tak lyn sgt.xcemerlang gk...cmne tu? heheh...ape ak mrepek ni labu?
sesudah jumpe video SSH kt youtube nehh,trus lyn bagai nk rak...& opkos donlod.donlod donlod jgn xdonlod.haha...then convert to MP3 masuk hp.yeahh~bgendang plak dgn hp.silap2 meleleh ayor mate.

satu lg...tak pernah sbnrnye dgr lagu2 artis singapura si hady mirza tu.tp start familiar dgn name tu since my supervisor kt prod house dl mmg seorang big fans of hady.after a year & half,arini br la tgerak ati nk amik tao psl hady.lagu pertama hady y menangkap deria pndengaran ak adlh lagu Ku Tetap Menunggu.ade sikit2 kaitan dgn diri sbb skg ni tgh bjaohan dgn buah hati.tp xpela,die g jaoh pn demi ms dpn die.as hady said in this song 'Ku berjanji kan selalu,di sampingmu walau jauh'...hoho thanx Kak Bie (my cute former supervisor at Kirawang) sbb scare tak lgsg,Sha da dgr lagu hady.:))


today 14 December 2010,birthday mr boyfiee.die jaoh jasad dgn saya.sorg north peninsular,sorg central.tp xpela,rs mcm dkt sgt2 bcause of trust.just very glad & happy to dedicate him Imran Ajmain's song--->Selamat Ulang Tahun Sayang...mmg trase tepat giler dedicate utk die.td pn,ms tgh fokus wt keje,bkumandang la lagu ni kt KLfm...terdiam & terkedu! god,i mish him.

i read all the birthday wishes on his fb wall page.ternyata ramai yg sygkn kamu my dear.no worries about ur past time.kite same2 bkongsi rase y sm.lost sum1 who dont deserved u,it doesnt mean u lost everything.sy nk kamu kuat,happy & lbey tenang pasni...sure,i promise u.i'll always by ur side.sy nk kamu tau & pgag kate2 sy while we were on the phoned last night.maafkan jika sy xckup sempurna utk kamu,tp sy hrp sy sntyse mpu utk mcube yg tbaek utk kamu.shed ur tears.u got million reasons to smile now....(seriously say)...

*all of sudden teringat wjh ibu kamu & mak sy...:)



video

Monday, December 13, 2010

COMPULSARY TO FULFILL!

I WISH SO MUCH I'LL BE THERE FOR THE SECOND CHANCE...!

Saturday, December 11, 2010

Hati terusik~Anuar Zain,Afgan & Ahmad Durrah

Salam.

Entri arini nak bercerita ttg lagu2 melayu y melankolik.hurm~since da keje ngn industri ni,mkin mjadi2 & btmbh2 minat dgn lagu2.lbey2 lg lagu balada & sentimental.kbykn lagu2 yang ad dlm favourite playlist pn jns2 lagu slow & jiwang...cthnye lagu Ketulusan Hati (Anuar Zain)...ohh i'm a big fan of Abg Kua ni u noe.tp xde la smpi tahap fanatik.tp for sure kalau ad crite psl Abg Kua ni,tergedik2 gk la nk jd 1st person y tau.hehehe


bknnye ade mood bkaitan,cume mmg dari dulu sk sgt dgr melodi y slow2.boring2 tcongok dpn pc kt opis dr pg,try la bk youtube n search for lagu2 slow ni.mule2 dgr lagu tema autumn in my heart,confirm slow.pehtu dgr lagu tema winter
sonata.slow lagi.pehtu beralih ke lagu rumpun melayu.kesnye sbb tnampak mber ad like kt page Afgan.so saya pn follow gk like si Afgan nehh.lagu y mmg akn saya dgr pny opkos lagu


sbnrnye takde pn kaitn ngn kisah saya skg ni,tp dari dulu since 1st time dgr lagu ni trus mlekat.asl la irama
die besh sgt ha? adoiiii~

Smlm tgk Ahmad Durrah last episode kot.baru la saya tau y Ahmad Durrah tu upenye mmg Supar.slame ni org igt mak suri tu gler,tmasuk la saya .upenye sungguh takde tipu y Supar is Ahmad Durrah.meleleh gak airmate mse Ahmad Durrah meraung bl mak suri meninggal.yela,mane tak meraungnye...da mak die sndri! saya pn mule2 plik,asl la si Durrah ni beria2 nanges.ok da phm...ape yang still wt saya tertanya2 adalah soundtracknye yang Siti Nurhaliza nyanyikan.ad due buah lagu.mlm td da tgk ending credit...tp bl bgn tdo,saya da lupe ape tajuknye.adoiiii~da mcm crite Seribu Kali Cinta la lak.bgn tdo je lupe,pnykit amnesia.hohoho~moge2 la saya dpt cari lagu tu.sbbnye,saya mmg suke Siti+lagu meaningful=adores...

Owkayh~after tgk Ahmad Durrah,terlayan la Pirates of The Caribbean dlm stgh jam.saya igtkn citer katun disney,upenye citer ni.mane pnah saya lyn citer gni.boley la thn...at least tau la jugak y sejarah Hindia Timur msk skali dlmnye.n Orlando Bloom tu hensem gk eh.


Friday, December 10, 2010

Melayang-layang Perasaan


Salam...

rasenye petang ni cm satu ingatan dtg blik sbb mlyn video klip theme song drama korea.drama ni mmg wt saya tacing gler.winter sonata pn xwat saya sesedih ni.masa drama ni on air,xingat da umo bape mse tu.rsenye msh kt skola rndh ms drjh 5.tajuk die autumn in my heart.starring by Song Hye Kyo (Eun-Suh), Song Seung Hun (Jun-Suh) & Won Bin (Han Tae Seok).klu sume org dok gila2kn si Won Bin ni,saya lbey gilekn die punye main role si Seung Hun ni.errr muke die sgt mnyayat hati & bese la watak baek,sape yang tak jatuh ati.haha.erm,klu ikutkn saya ni mane la lyn korea tp krn citer ni je saya rase y plg best n mnangkap jiwa.y herannya,skg pn ak mane ad lyn korea.lyn TVB drama je ade la.

Psl citer ni,kisahnye psl tertukar adk brdk.saya pn xbape nk phm sbnrnye.adesss~kne tgk balik ni. Tp Eun Suh & Jun Suh ni name je lbey kurg same tp sbnrnye bkn adk brdk.
Ms Eun Suh blik Korea,die tjumpa blik ngn Eun Suh.so cinta diorg ni kmbli mekar la kirenye.
org xtao y diorg ni bkn adk brdk,so diorg pretend jd adk brdk supaye dpt
bcinte dgn sng.dlm wktu y same,Tae Seok ni suke buli Eun Suh ms Eun Suh keje
kt hotel (klu xsilap la)...
tp lastly jatuh ati.n brebut la lak dgn Jun Suh.tp setianya Eun Suh ni sbb die
ttp nk ngn Jun Suh.konflik citer ni bmule
bl Eun Suh saket leukimia.
ms tu Tak Seok je y tau sbb die y byrkn utk treatment Eun Suh.
tp bl da mkin truk,sume org tau la y Eun Suh ni saket.
Jun Suh bwk Eun Suh blik umh sbb d
ie nk jg Eun Suh smpi baek.
Tp ms Jun Suh dukung Eun Suh kt tepi pantai,Eun Suh meninggal...oh no....hohoho

Drama ni mmg wat saya nges btl la.rnd btl nk tgk citer ni lagi.slalu brangan akn ad seseorg y maen beskal same2,duk kt tmn bunge ats rumput...kasi saya bunge.hohoho...
tp xmao la ending die cm dlm citer nehh...merane jiwe si Jun Suh tu.huhu...
bderai airmate saya ...tp saje nk recall blik citer nehh cz sgt2 jiwang...sgt2
tacing...hopefully ade ala true love cm dlm Autumn In My Heart nehh...:)

Ni la Song Seung Hun,Song Hye Kyo & Won Bin.

Theme song yang menyebakkan hati: Prayer



Ku pernah punya cinta
Namun kini ku sedang sukakanmu
Cintaku dulu telahku buang jauh
Kiniku inginkanmu

Ku pernah menyendiri
Disini ruangku terasa sepi
Walaupun bibir penuh gelak tawa
Namun hatiku sepi

Jgn bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yg tau akan sama hatimu dan juga hatiku
Banyak yg bercinta bertahun tahun putus juga
Kuharapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan cinta kita kan abadi

Jgn bilang tidak waktu dicium aku bingung
Namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
Jangan bilang tidak



Mood: Sangau...boley?

Skrg ni rasenye ati tgh bunge2 cz ad kumbang y sudi mnyinggah.tp sok luse da nk trbang balik ke panti asuhannya...hohoho...aihh~tgl la sorg2 ak kt KL nehh.entertainment mmg byk tp tnd dia,going nothing kot.huuuu~

Tny dlm ati,adkh ak lyk utk mbahagiakn dirinya...
Adkh ak mnepati citarasanya...
Adkh ak ckup baek untknya...

Dlm diri da bjanji utk mjadi y lbey baek dr dl...
Mpbaiki kslpn diri y lalu...
Ak tanak pndg ms lalu die...
Sbb ak memiliki die skg,ape y ak ad skg adlh y tbaek utk ak...

Syukur Alhamdulillah ats nikmat hati y Allah bg...
Ak akn jg amnh & hub ni sbaeknya...
Insyaallah...

p/s: sy syg kamu nyamuk...:)

KATEGORI ENTRI

6 Perkara Boleh Buat Geram~ (1) Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan (1) Aku Sayang Semuanya~ (1) Angan-angan 2011 (1) Anuar Zain Afgan Ahmad Durrah (1) Anuar Zain~Sedetik Lebih (1) Apa Jawapannya ~ Vince Chong (1) Apalah Dayaku Ya Tuhan... (1) Awi Rafael-Pulanglah (Full BM) (1) Bazar Ramadhan KL (1) Berat Hati Menanggung~Perjalanan Menjadi Seorang Yang Lebih Matang (1) Bersabarlah...masih ada sinar di hujung jalan... (1) BERSAMAMU~hulurkan tangan ringankan beban (1) berubah~erry putra ft reen (1) Bila Rindu Bila Terasa Rindu? (1) C'Mon Lah...We Malaysian What. (1) Cerita Awal 2011 (1) Di Dalam Dilema (1) Diduakan Dirisik (1) Dunia Seni (26) Eason Chan oh Sam Lee Sheng Jie oh Bobby Au (1) Ernie Shahirah atau Ernie Shaheerah? Dua artis berbeza... (1) Few things happened in our life might let us fall aside... (1) Gadjet oh gadjet~ (1) Hantaran? (1) Hati Mengaduh~ (1) Hikayat Merong Mahawangsa-The Malay Chronicles~3 more days to go (1) Imbasan Kronologi Cinta~Vince Chong AF1 setelah setahun (190110-190111) (1) Impian Ke Cameron Highlands (1) Jangan Bilang Tidak~ (1) Kad Jemputan Kahwin~Walimatul Urus (1) Kata Hati (20) Kesakitan Ini Membelenggu (1) Kisah Zaman Kecik-kecik (1) Korean Autumn In My Heart (1) KRU (1) Kucing Di Mana-mana (1) Laksa: Between Food Poisoning And Addiction~ (1) Nasi Lemak (1) Need You Now~Lady Antebellum (1) nubhan~mata hati (1) Pahang Negeriku (1) Pam Tayar~get over my fearness (1) Pasar Malam Kuala Lumpur List (1) Petua Kurangkan Kentut Bisul Lebam Mata (1) Pssst~nak kongsi interest nehh... (1) Qua Anwary (2) Risaonye..... (1) Satay Station Kg Pandan (1) Saya Marah Tapi (1) Saya sukakan kedamaian~ (1) Saya Tahu Allah Sayang Saya (1) Sedetik Lebih English Version~The Memories Remain (1) Skoliosis (1) Sunburn (1) Terus bercinta (1) Teruskanlah by Agnes Monica (1) The Malay Chronicles: Bloodlines (Extended Trailer)-HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (1) Tips Jimat Petrol Dan Diesel (1) Tips Panduan (9) Ulasan Pengalaman (10) Walk Away~ (1) Walking along the beach~fuhhh besh (1) Westlife (1) Westlife Asia Tour In Malaysia Review (1) WO BU PEI~I'm Not Worthy (Jay Chou) (1) Zzati-Cinta Hanya Padamu (Review Lyric) (1)